Vilka är orsakerna till en 1997 Ford F-150 för att hoppa & Buck på 35 MPH?

Den 1997 Ford F150 basmodellen kom med en 4,2-liters sexcylindrig motor och en femväxlad manuell växellåda. Körbarhet problem som aptering eller tvära kan vara en svår sak att diagnostisera eftersom källan kan vara från motor, växellåda eller bakre änden. Det bästa du kan göra är att rida på vägen när du kan framkalla problemet, rulla fönstren ner och lyssna efter eventuella oljud som görs när din lastbil börjar buck och ryck. Med några noggrann lyssning du kanske kan få en ungefärlig yta av källan om det är ett mekaniskt problem. Bakkanten

Du måste överväga den senaste gången din bakaxel och differential var servad. Din bakre änden kan ha vad som kallas diffbroms, vilket innebär de två axlar som förbinder de bakre hjulen till differentialen kan snurra i olika hastigheter. Detta är till stor hjälp för att vända runt hörn som insidan däcket naturligt färdas långsammare än utanför däcket vid kurvtagning. För att kontrollera effekten av en differentialbroms din bakre änden har två lamellkoppling förpackningar Om dessa kopplingar har blivit slitna eller trasiga du kan uppvisa en sparka bakut eller tvära känsla. Även om du inte har en begränsad ände slip bak du kanske också vill överväga den senaste gången vätskan kontrollerades eller ändras, låg eller mycket slitna vätska kan orsaka skillnaden att hoppa på grund av bristande smörjning, eventuellt orsaka skador på tänder inne i differentialen. Du kan se din ursprungliga pappersarbete eller göra en VIN sökning för att avgöra exakt vad bilen var utrustad med från fabrik.
Fuel

Ta hänsyn till bränslesystemet och hur väl den har upprätthållits under åren. Att vara en '97 års modell, har din lastbil blivit väl åldern och bränslesystemet kan kräva viss uppmärksamhet. Som en tumregel, om du inte kommer ihåg förra gången du bytt ut bränslefiltret än du förmodligen bara bör ersätta det ändå, ett igensatt filter kan orsaka allvarliga körbarhet frågor inklusive en kapning och ryck som din motor är svalt för bensin. Det bästa sättet att testa drift bränslesystemet är att kolla bränsletrycket vid bränsleskenan med ett bränsletryck mätare. Testet porten sitter på passagerarsidan av bränsleskenan strax innan bränslespridare. Montera manometern till tjänsten porten, med nyckel på och motorn avstängd, bör bränsletrycket vara mellan 30 och 45 psi. Varje tryck under denna tröskel länkar tillbaka till en brist bränslepump.
Spark

Tändningsinställningen för din motor styrs elektroniskt av PCM baserat på information från kamaxeln lägesgivare och vevaxeln lägessensor. En brist spolpaketet kommer inte distribuera rätt gnista, om alls orsakar och intermittent bock och runkar som en eller flera av dina cylindrar misständning. Kontrollera dina tändstift och kablar tändning först. Dina tändstift bör gap på 0,054-inches och bör skärpas till 12-27 fot-pounds. Kontrollera dina kabelstammens kontaktdon på spolpaketet, veven sensorn och kamaxelgivaren. Den vevaxelsensor ligger bakom harmonisk balansaxel på passagerarsidan av motorblocket och kammen sensorn är placerad på framsidan av motorn vid transmissionskåpan. Du vill också kontrollera den huvudsakliga kontakten på PCM för korrosion och rengör eller byt ut vid behov, det ligger bakom passagerarsidan kick panel och är hjärtat som driver din motor och funktioner transmission
Throttle Position Sensor

gasspjällssensorn är ett problem väl känt att en hel del av Ford lastbil ägare. Den gasspjällssensorn är ett variabelt motstånd som är mekaniskt ansluten till spjällventilen i spjällhuset. En referenssignal sänds från PCM till den gasspjällssensorn. Den variabla resistorn ändrar spänningen skickas tillbaka till PCM baserad på positionen av gasreglaget. En död plats kommer att utvecklas på de vanligaste gasspjällsläge punkt orsakar bränslet att bli avskurna från spridarna när den döda fläcken korsas. Denna snabba cut off kommer att orsaka att motorn, tillsammans med lastbil till buck och ryck som det är svalt för bränsle. Om din mest reste hastigheten är 35 MPH och det är där du ställer den sparka bakut och ryck, är det mycket troligt gasspjällssensorn är fel och bör bytas ut. Den är monterad på spjällhuset motsatsen till gasspjället kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68781.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.