Felsökning av en 2002 Dodge Neon Transmission

Om sändningen börjar slira på 2002 Dodge Neon, kanske du tänker om tomma fickor. Fler gånger än inte, kanske du behöver bara lägga till lite transmissionsolja för att åtgärda problemet. Innan du tar din Neon i överföring butiken, kanske du vill göra en del felsökning av ditt eget. Saker du behöver
Keys
Rag
Drive-up ramper
Däck blocket
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Titta under bilen där bilen är parkerad hela natten för att se om du har en fläck på marken. Om du har en läcka, sätta fingret på den för att se om det är rött. Om läckan är röd i färgen, så har du en läcka transmissionsolja. En transmissionsolja läckan kommer att orsaka din överföring misslyckas. Du kommer att hitta några tips på att lokalisera läckan i ett steg nedan.
2

Få överföringen värmas upp genom att köra din Neon runt kvarteret några gånger. Parkera bilen och ställa nödbromsen. Låt motorn fortsätta att gå. Öppna huven på din Neon.
3

Hitta överföring oljestickan. Den är belägen på den sida av motorn i närheten teckensnittet. Överföringen mätstickan skall märkas "överföring." Dra ut oljestickan och torka av den med trasan. Sätt tillbaka mätstickan och dra upp den igen. Kontrollera nivån av vätskan. Vätskan är fullt på "fullständig varm" linje som anges på oljestickan. Om din överföring är låg på vätska kommer det inte att fungera korrekt. På färgen på transmissionsolja på mätstickan
4

Look. Om vätskan inte är röd, måste du byta transmissionsolja.
5

Placera drive-up ramper framför framdäcken och köra bilen upp. Stäng av motorn. Ställ i nödbromsen och ställa däcket block bakom en av de bakre däcken.
6

Låt motorn svalna helt innan du fortsätter till nästa steg.
7

Slide under framsidan av bilen och leta reda på transmissionen. Den är kopplad till sidan av motorn. Du kan identifiera överföringen eftersom oljestickan röret är fäst vid den.
8

Shine ficklampan runt transmissionen och leta efter eventuella läckor från transmissionen pannan eller bostäder. Leta efter några lösa eller trasiga elektriska anslutningar, vilket kan orsaka din överföring till felfunktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67255.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.