Felsökning Lowbeam Strålkastare som inte kommer på

halvljus strålkastare används för körning i miljöer där mötande trafik kan förblindas av fulla, höga balkar. Lamporna är inställda så att ljuset inte spills uppåt. Denna inställning beräknas genom att mäta avståndet från marken till mitten av strålkastare, och märkning denna sträcka i en linje på en vägg. Bilen placeras sedan 25-meter från väggen och justeringar görs så ljuset förblir under linjen. Om halvljuset inte tänds i vanlig körning, eller i detta test miljö, kan du följa några felsökningssteg för att rätta till problemet. Saker du behöver
DOT-godkända strålkastarlampan
Visa fler instruktioner
1

förvandla en främre dimljus off.
2

Point bilen vid en vägg och slå strålkastarna på. Välj helljus läget. Alla bilar är olika, men ofta detta kan åstadkommas genom att dra eller skjuta på blinkersspaken. Den helljus lyser på instrumentpanelen nära hastighetsmätaren bör ange helljuset är på genom att bli blå. Kontrollera att strålkastarna är på genom att titta på väggen ands identifierar två ljus som reflekteras tillbaka på dig.
3

Test halvljuset genom att dra spaken blinkers. Om en lampa tänds, har lampan blåst på den sida som har misslyckats. Om varken ljus har kommit på, har det gått en säkring.
4

Byt lampan om den är trasig. Titta noga på linsen av fungerande ljus framifrån och identifiera om det finns två strålkastare lökar per sida. Ibland finns det en och ibland finns det två. Identifiera halvljus glödlampan position i huset genom att vrida på lamporna på och sedan av.
5

Låt ljuset svalna och öppna huven. Nå in nedan, och ta bort gummistövel skyddar lampan montering. Ta loss glödlampan församling eller glödlampa, och ta bort glödlampan. Ersätt den med en jämförbar glödlampa.
6

Byt säkringen och inte glödlampan om båda lamporna misslyckades. Hitta säkringsdosan och leta efter ett index tryckt närheten eller på locket. Identifiera halvljus säkring och byt ut den mot en säkring med samma ampere och färg. Ofta kommer det att finnas en uppsättning pincett och reservdelar säkringar i lådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66332.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.