GM Gasspjällssensor Problem

för gasspjällssensorn är en av de viktigaste komponenterna i en insprutningssystemet, direkt efter att datorn och bränsleinsprutningar i betydelse. GM Sensorer har traditionellt varit outsourcad till utländska tillverkare, desamma som levererar sensorer gasspjällsläge till andra märken som Ford och Toyota. Som sådan, är deras generellt något mindre tillförlitliga än någon annans, men kommer så småningom att misslyckas med tiden. Funktion och placering

Throttle lägessensorer (TPS) finns normalt på den stora vridspjäll som styr luftflödet in i och ut av en motor, som kallas gasreglaget-kroppen. Dessa sensorer fästa direkt på ventilspindeln där det sticker ut från spjällhuset och tala om för datorn hur långt gasspjället har öppnats. Denna information är avgörande för att styra luft /bränsleblandning.
Inkonsekvent Idle

Den första och mest talande symptom på en sviktande TPS är en overksam som stiger och sjunker sporadiskt eller bibehåller ett mycket högt eller lågt varvtal. Detta tillstånd kan vara extrema tillräckligt för att orsaka motorstopp eller att bringa däcken för att chirp när transmissionen är inkopplad. Det kan vara svårt att se skillnad mellan ett konkurshotat TPS och en funktionsstörning eller igensatt tomgångsluft styrning (IAC) ventil, så elektrisk provning och rengöring av IAC rekommenderas.
Motorstopp

Som nämnts, kan en sviktande TPS resultera i slumpmässig motorstopp på tomgång, men det kan också hända i körförhållanden. Oftast kommer detta att ske under hård inbromsning, eftersom datorn förutsätter normal drift och fortsätter att leverera Cruise-mängder bränsle när gasspjället är stängt. Om inbromsning är långsam nog, kan datorn ha möjlighet att upprätthålla god luftbränsleförhållandet genom att använda data från syresensorn (s), men effekten av detta tillvägagångssätt varierar från fordon.
Ojämn Shifting

Transmissioner är programmerade att öka skift fasthet och RPM vid vilket transmissionen växlar beroende på acceleration krav. En bil som skiftar väldigt hårt och vid högt varvtal under normal körning kan uppleva en TPS misslyckande, så kan man som accelererar långsamt och skiftar lite när gaspedalen är täckt.
Missanpassade TPS

Om GM TPS givare har några inneboende brister, är det en tendens att glida ur justering. Även om detta kan hända att någon bil, har många GM-ägare rapporterat ett sådant fel. TPS måste justeras (roteras) så att den läser tomgång och full gas positioner ordentligt, eller det kan tyckas vara felaktigt. Försök med att justera TPS innan byte för att spara några dollar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64399.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.