Felsökning av en Ford Windstar DPFE

Differenstrycksregulatorn återkoppling (DPFE) för avgasåterföring (EGR) sensor på Ford Winstar ligger i centrum av motorn, nära till cylinder 1. Denna sensor har två ingångar slangar som den använder med en fast öppning för att känna av tryckskillnaden avgaser och reagerar på dessa förändringar genom att skicka olika signaler till datorn för driften av EGR. De spänningssignaler varierar från 0,20 volt till 4,5 volt. Om slangarna blir igensatta eller om det är ett fel på den elektriska aspekten av sensorn, kommer datorn svarar genom att ställa in en kod för detta och att slå på "kontrollera motorn" ljus. Saker du behöver
tång
Voltmeter
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera DPFE och dra de två slangarna från botten av sensorn. Titta in i slangarna för korrosion. Majoriteten av tiden, blir slangarna igensatta med ett vitaktigt pulver från avgaserna. När detta händer, sensorn inte längre ser påtryckningar från den ena eller båda slangarna och misslyckas. Böj slangarna och skaka smuts ur slangen. Ta bort slangen helt, om det är nödvändigt att rengöra, genom att helt enkelt dra den från botten metall raden. Om möjligt, låt undersidan av slangen på eftersom det är svårt att nå att installera. När slangarna städas ut, driva dem igen och starta motorn. Anslut streckkodsläsare i omborddiagnos (OBD) port under förarsidan av instrumentbrädan
2

. Tryck på "Radera"-knappen, och "check engine" lampan slocknar. Koppla koden skannern.
3

Kontrollera sensorn för korrekt spänning med motorn igång. Det elektriska kontaktdonet har tre ledningar. Står framför fordonet tittar på sensorn och elektriska kontaktdonet, är terminalen till den längst till höger signalen tråd, är centrum den negativa jordledningen, och den längst till vänster är den 5-volts matningsspänning. Om slangarna var ansluten upp, oddsen är det var allt som var fel med sensorn, men kolla för en signal för att vara säker på att det fungerar. Om slangarna är tydliga och det finns ingen signal, byt sensorn.
4

Vrid voltmeter till 20-volts sortiment och sondera längst till höger terminalen för 0,20 volt på tomgång. Ha någon hjälp genom att höja varvtalet något medan du tittar på voltmetern, för att kontrollera att spänningen börjar stiga och falla med rpm. Om det inte finns någon signal eller om den inte ändras, kolla mitt terminalen för 100 mV eller lägre på skalan. Givaren är kortsluten ut om det finns en högre spänning.
5

Kolla längst till vänster terminal för fem volt. Detta är den strömförsörjning, och om spänningen är fel, det finns ett problem med ledningar mellan datorn och sensorn. Om givaren har ström och ingen signal, eller centrum negativt visar för mycket spänning, byt sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64200.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.