Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter generatorremmen på en Stratus 2000

De 2000 Dodge Stratus kommer med en enda rem som driver generatorn, luftkonditioneringen pumpen, vattenpumpen och servopumpen. Detta band är kallas en serpentin bälte. Den 2000 Stratus Motorn har också en löprulle som hjälper till att kontrollera remspänningen. Den Serpentine belt kontrollerar alla dessa motortillbehör genom att dirigera runt varje tillbehör remskiva. När motorn är igång, är vevaxeln ansvarar för att vrida serpentin bälte runt varje tillbehör remskiva. Saker du behöver
3/8-tums enhet breaker bar
Metric socket kit
Byte bälte
Visa fler instruktioner
1

Drive 2000 Dodge Stratus till en säker arbetsmiljö plats och öppna huven.
2

Lokalisera den lilla figuren som ger routing instruktioner för nya Serpentine belt. Diagrammet på 2000 Dodge Stratus modell bilar är stämplat antingen på toppen av fläktkåpa eller på undersidan av huven.
3

Inspektera framsidan av motorn och lokalisera den automatiska spännaren. Detta är den komponent som håller spänningen på Serpentine belt vid alla tidpunkter. Den automatiska spännaren på 2000 Stratus är under generatorn.
4

Pivot den automatiska spännaren moturs genom att sätta en metrisk hylsa på bulten huvudet i mitten av spännaren och använda breaker bar att vända spännaren moturs.
5

Ta ut bältet från omkring den automatiska spännaren med handen, sedan långsamt låta spännaren komma tillbaka tills det tar stopp.
6

Pull serpentin bälte av varje tillbehör remskiva, dra bältet ur motorrummet.
7

Sänk den nya remmen ner i motorrummet. Dra den nya remmen i varje remskiva genom att följa dirigeringsinstruktioner på diagrammet.
8

Pivot den automatiska spännaren moturs med breaker bar igen. Skjut sedan den nya remmen runt den automatiska spännaren. Sakta låt den automatiska spännaren komma tillbaka tills det tar stopp. Spännaren kommer dra åt remmen till rätt spänning. Avlägsna breaker bar och uttag ur spännaren.
9

Titta över den nya remmen för att se till att den sitter ordentligt på remskivorna och att bandet har dirigerats precis som diagrammet har instruerat.
10

Veva 2000 Dodge Stratus och låt motorn gå i ca femton sekunder för att helt sittplats den nya remmen inuti varje remskiva. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60661.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.