Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en bränslepump på en 2002 Sunfire

Bränslepumpen i en 2002 Pontiac Sunfire är inrymt i en cylindrisk plast modul, som innehåller bränslepumpen och bränslenivå avsändaren. Hela aggregatet är beläget i bränsletanken. Detta år fordon kom med två olika typer av låsmekanismer för att täta bränslepumpen i bränsletanken. Den hade antingen en cirkulär låsring eller en kam låsring, beroende på vilken växt producerade bränsletanken. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Uppsättning sockets
vanlig skruvmejsel
Hammer
Sifon
Visa fler instruktioner

1

Höj baksidan av bilen med domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla ur kabelhärvan kontakten till bränslepumpen, som ligger direkt bakom bränsletanken. Starta motorn att avlasta bränsletrycket i raderna. Vrid nyckeln off. Ta bort de övre och nedre slangklämmor på påfyllningsslangen. Ta bort slangen med hjälp av en skruvmejsel.
2

Ta bort den nedre klämman på vent slangen bredvid tanken. Dra denna slang off. Koppla bort de tre plast bränsleledningar bakom bränsletanken genom att klämma kontakterna och dra isär dem. Placera golvet jack under bränsletanken för stöd som tanken sänks. Sifon del bränsle ur tanken om tanken är över halvfull. Använd hålet påfyllningsslang att suga ut bränslet.
3

Ta bort de två bränsletanken bultar remstödet med en socket. Sänk banden och vrid ner dem och ur vägen. Sänk bränsletanken till marken och dra ut det från under bilen.
4

Ta hållaren, som tätar bränslepump i tanken. Om det är en låsring, använd skruvmejsel för att bända upp låsringen in och upp för att ta bort. Om det är en cam låsring, placera skruvmejselspets på en av de vertikala flikar och använda hammare för att knacka på fliken moturs för att lossa den.
5

Lyft bränslepumpen ur tanken, med tanke på att modulen är full av bränsle, så tippa det när det kommer ut och häll bränslet tillbaka till tanken. Också vara noga med att inte böja eller skada bränslet sändande enheten arm som pumpen avlägsnas.
6

Dra den gamla O-ringen ur hålet i toppen av bränsletanken används för bränslet pump. Montera en ny O-ring så det är en bra läckfri tätning när pumpen är installerad. Montera bränslepumpen så att bränsleledningarna på toppen är vända åt rätt håll. Skjut pumpen, som är fjäderbelastad, nedåt och vrid det så nödvändigt att engagera enda liten styröra på bränslepumpen med utskurna på bränsletanken. Montera låsringen eller cam låsring. Kamlåset ringen bör utnyttjas i en medurs tills flikarna på ringen är i ingrepp med flikarna på bränsletanken. Bränsletanken
7

Plats på golvet jack och lyfter det tillbaka till position. Placera avlastningsbanden under bränsletanken och sätt i skruvarna och dra åt. Ta ordet jack och anslut de tre bränsleledningarna genom att trycka båda ändarna.
8

Montera filler slangen och dra åt klämmorna med skruvmejseln. Installera vent slangen och dra åt klämman. Återanslut den elektriska kontakten till bränslepumpen kabelhärvan. Sänk bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60660.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.