Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY: Honda Element Bromsbelägg

Byta bromsbelägg på en Honda Element är ett sätt att lära sig hur bromssystemet fungerar på SUV. Du kommer också att spara pengar på arbetskostnader. Använd det extra pengar för att köpa högre kvalitet ersättning kuddar. Medan elementet har skivbromsar fram som använder kuddar, kan yours har även antingen bak trumbromsar eller bakre skivbromsar. Det är liten skillnad om du byter främre eller bakre trampdynor. Stödja Element säkert

Före lyft Element, ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern. Detta kommer att ge utrymme för bromsvätskan för att renas tillbaka in i cylindern när bromsok kolvarna är komprimerade. Använd en kalkon Baster för denna uppgift. Använd Elements däck järn för att lossa muttrarna 1/8 av ett varv före lyft axeln. Om du ersätter de främre kuddar, handbromsen innan lyft, men om du byter ut de bakre dynorna, placera en stoppklots framför ett av framdäcken och inte handbromsen.

Lyft ena sidan i taget på en hård, plan yta och sedan placera stödbenet på en lämplig plats. Placera en bit platt trä under stödbenet om du byter dynorna på asfalt under en särskilt varm dag. På så sätt kommer de stå benen skär inte in i tjära. Lyft båda sidor av samma axel. Använd aldrig domkraften stödja fordonet. Addera bort bromsok och Pads

har tagit bort muttrarna och ta bort hjulen.

Leta bromsok stift behåller bultar på insidan kanten av bromsok. Använd en 12-mm box-end hand skiftnyckel för att vrida skruvarna moturs för att ta bort dem från bromsok glidstiften. Med bultarna utanför bromsok, dra bort dynan och rotoraggregatet. Det finns två tråd pad skallra klipp (bekläda endast) som kommer att dyka upp när du drar bort bromsoket. Spara dessa om ersättning pad set kom inte med nya klipp. Häng bromsoket från upphängningsfjädern så att du inte skadar broms slang.

Ta bort elektroderna från bromsoket ankaret.
Byta Mattor

Prep de nya ersättande dynorna genom att placera shims föreskrivs i rutan på dem. Vissa kuddar kanske redan har dem satsat på. Om pad set också har dynan hållarplattor, bända de gamla utanför bromsok ankaret och använda de nya. Applicera ett lager smörjmedel på topparna av dessa plattor (nya eller gamla). Applicera några av smörjmedel till shims innan du byter dynorna i ankaret.
Slutar jobbet

Dra bromsok stiften ur ankaret, torka av den gamla fett och smörj med nytt smörjmedel.

Använd en 4-tums C-klämma för att komprimera bromsok kolven långsamt tills den är helt insatt i hålet. Placera botten av bromsok på dynorna, men håll det svängs bort från toppen av dynorna. Sätt skallra klippet (gammal eller ny) i hålen på ytterkanterna av dynorna. Pivot bromsok fram över toppen av kuddar och klipp och därefter åter vrida den uppåt för att byta ut den nedre skallra klippet. Byt båda bromsok bultar.

Gör båda sidorna. Skaffa rätt moment specifikationerna för efterdragning alla skruvar och muttrar. Dessa finns tillgängliga från delar butiken där du köpte kuddar.

Dra åt muttrarna när elementet sänks till marken, men dra dem tätt innan du sänker den. Var noga huvudcylindern locket är på och sedan pumpa bromspedalen flera gånger tills företaget. Detta kommer att driva de komprimerade kolvarna i bromsok ut och ge dem möjlighet att anligga mot rotorerna. Toppa huvudcylindern med ny bromsvätska. Glöm inte att ta bort hjulet chock och lossa parkeringsbromsen innan provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57572.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.