Hur man fyller i en överföring bil titel

Bil titlar och förfaranden för överföring av äganderätten skiljer sig kraftigt från staten. Generellt finns det en avdelning för den nuvarande ägaren för att fylla ut och en del avsedd för köparen. Läs titeln över ordentligt innan du signerar det. Det är viktigt att notera att vissa stater kan kräva andra handlingar tillsammans med titeln. Dessutom mycket få stater tillåter överföring av äganderätten medan en kvarstad på bilen finns. En lien innebär att fordonet fungerar som säkerhet tills lånet har uppfyllts. Instruktioner
Säljare
1

Läs framsidan och baksidan av titeln. Beroende på ditt tillstånd, kan det finnas en plats att skriva för släpvagnar eller båtar, även om titeln är för en bil. Leta reda på rutan som kräver säljarens uppgifter.
2

Logga in säljarens underskrift område precis som ditt namn står på titeln. Samma låda kan också kräva att du skriver ditt adress och namn. Om en vägmätare avsnitt är närvarande, ange rätt bilens mätarställning. Datum bredvid din signatur om ett utrymme lämnas.
3

Kontrollera över titeln innan du släpper den till köparen. Du kan också krävas att underteckna botten av titeln för att bekräfta att all information som är sant. Dessutom kan du behöva markera en ruta bredvid vägmätaren anger om den faktiska körsträckan reflekteras.
4

Ge din köpare en lien utsläpp om man är noterat på titeln. De flesta stater tillåter inte överföring av äganderätten medan en kvarstad eller öppen lån, fortfarande existerar för fordonet. Du borde ha fått en lien utsläpp när fordonet betalades ut i sin helhet, annars kan du inte vara tillåtet att överföra ägandet
Köpare
5

Lokalisera rutan. antingen på framsidan eller baksidan av titeln som kräver köparens informationen. Titlar som inte ger en låda för köpare kräver vanligtvis ytterligare former, såsom en titel överlåtelseformulär.
6

Har säljaren fylla i all nödvändig information där titeln kräver det. Även om säljaren måste göra det mesta av undertecknandet, måste du ta titeln tillbaka om det är ofullständigt. Dubbelkolla alla säljarens uppgifter, inklusive, vägmätare uttalande signaturer och datum.
7

Be om ett köpebrev, om så krävs i ditt tillstånd, eller skapa en om säljaren insisterar. Köpebrevet listar all fordonsinformation (inklusive chassinumret), försäljningspriset (av skatteskäl), datum och underskrifter av båda parter. Eller fyll i lämpliga DMV formulär för inbjudan försäljningspriset.
8

Läs titeln för att säkerställa att inga panträtter listas. Säljaren ska tillhandahålla en kvarstad utsläpp till dig tillsammans med titeln, är som en officiell bank tillkännagivande om bank brevhuvud som anger all information om bilen och lånet är nöjd. Kvarstaden versionen har också en bank representant namnteckning på det.
9

kolla över alla dina papper innan du lämnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150732.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.