Hur man säljer ett fordon när du är skyldig mer än valuta

En ny bilens värde sjunker avsevärt så fort du drar ut i återförsäljaravtalet parkeringsplats. Detta innebär att du kan skyldig mer på fordonet än vad du kan sälja den för om du inte gör en stor handpenning. Detta kallas att vara "upp och ner", och det kommer inte att orsaka ett problem om du håller bilen tills den betalas ut. Det kommer att vara hinder om du bestämmer dig för att sälja den medan resten fortfarande överstiger bilens värde. Du kan inte öka bilens värde, men du kan vara säker på att få så mycket pengar för det som möjligt. Instruktioner
1

Beräkna skillnaden mellan vad du är skyldig på fordonet och hur mycket du kan realistiskt får när du säljer den. Kelly Blue Book visar ett värde för privat försäljning för varje år, märke och modell av bil. Kom bara ihåg att det inte tar hänsyn till skillnader i regional efterfrågan. Använd Kelly Blue Book siffra som en baslinje och kontrollera lokala tidningar och auto publikationer försäljning och webbplatser som Craigslist och Autotrader att se hur mycket andra i ditt område efterfrågar liknande fordon.
2

Skapa en plan för att täcka skillnaden mellan vad du får från bilen försäljning och det belopp du är skyldig. Du måste betala hela billån innan du kan få titeln och överföra den till köparen. Du kan behöva skjuta upp försäljningen medan du komma upp med pengarna. Andra källor kan inkludera ditt sparkonto, hem kapital kredit eller ett kreditkort förskott.
3

Annonsera fordonet, lämnar visst utrymme för förhandling. Bilköpare betingade att bråka, så du nästan säkert inte kommer att få det pris du begär. Faktor som i den annonserade kostnaden.
4

Detalj bilen så det imponerar potentiella köpare. Även om det är mekaniskt perfekt, bör det se bra ut att göra ett bra första intryck. Ha reparation och underhåll skivor på hand för att visa att du har tagit väl hand om det.
5

Ta så mycket tid som du behöver för att sälja bilen för den erforderliga priset. Du kan vara så ivriga att sälja att du överväger att ta ett erbjudande mycket lägre än din fråga pris. Detta kommer att kräva att du ska komma med ännu mer pengar för att betala av lånet innan du kan överföra äganderätten. Om fordonet är prissatt rättvist, kommer du så småningom hitta en köpare som är villig att betala vad du frågar. Artigt nedgång låga anbud och vänta på en annan köpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150613.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.