Hur man säljer en bil utan registrering

Du kanske måste ta några extra steg för att sälja en bil som inte har registrerats eller behöver en förnyelse. Fordonets registrering är ett sätt för statens avdelning för motorfordon (DMV) för att hålla reda på information om bilen. Bilen registreringen bekräftar ägarens namn, adress, registreringsnummer, titel nummer och VIN. Så när du planerar att sälja en bil, måste du rensa upp någon förvirring om bilen registreras först. Saker du behöver
Bil titel
Visa fler instruktioner
1

Rita upp ett försäljningsavtal (även kallad en "bill of sale") mellan dig och köparen. Lista både namn och adresser, information om bilen (inklusive VIN-nummer, år, märke och modell), det belopp du säljer bilen för, och garanti (i förekommande fall). Bekräfta i köpebrevet att du är bilägaren och har full befogenhet att underteckna det över. Underteckna avtalet tillsammans med köparen i närvaro av en notarie.
2

Besök din lokala DMV kontor för att be om pappersarbete samt information om försäljning av en bil. Ta med din bil titel med dig --- du behöver det till både registret och sälja bilen. Om du inte har titeln, be om en ansökan om ett duplikat bil titel samt (du måste visa en giltig licens och alla bevis du har på ägandet av bilen, exempelvis en tidigare köpebrev).

3

Fyll tillämpliga former, underteckna baksidan av titeln för överföring till den nya personen och ge den tillsammans med en kopia av ditt köpebrev till DMV representant. Betala några avgifter i samband med transaktionen --- köparen kommer också att behöva betala moms och registreringsavgifter för sin nya egendom. Om du måste beställa en dubblett titel för bilen, har du förmodligen vänta tills den anländer för att slutföra registreringsprocessen och underteckna ägandet över till köparen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150657.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.