Hur man ger en bil bort till en familjemedlem

Du kan skicka en bil till en familjemedlem utan alltför mycket krångel och dessutom utan att betala omsättningsskatt eller punktskatt som den kallas i vissa stater. Det är ett trevligt sätt att ge en bil ett andra liv. Varje stat har sina egna specifika krav, men i allmänhet, finns det några saker du behöver göra rätt. Saker du behöver
Bil titel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera någon finansiering på bilen har lönat sig så att banken eller lånet företag kan ge dig äganderätten till bilen, om du inte har fått det redan. Kontrollera med banken för exakta krav för att få titeln. Om familjemedlemmen är att köpa bilen, det finns sätt att lindra lånet, utan som en gåva, det finns ingen finansiell förpliktelse inblandade.
2

Anmäl din titel över till den närmaste familjemedlem. (Kontrollera med din statliga om detta måste göras framför ett vittne.) Detta skulle innebära morföräldrar, barnbarn, föräldrar (inklusive styvföräldrar), makar, barn (även naturlig, antagen, och styvbarn), syskon (inklusive naturliga och hälften ), svärföräldrar (inklusive mor, far, son och dotter), och fastrar och farbröder. Någon annan kommer inte att räknas som en nära anhörig. Om den nya ägaren har ett annat efternamn, vara beredd att bevisa relationen. Fyll i titeln helt
3

. Lista ditt namn som säljare, familjemedlemmens namn som köpare, och mätarställningen, liksom ordet gåva i försäljningspriset rutan. Underteckna och datera titeln.
4

teckna försäkring för den nya ägaren. Detta kan göras genom att ringa en försäkringsagent och att få en politik i den nya ägarens namn. Om familjemedlemmen redan har en bil, är det ganska enkelt. Om detta är den personens första bil, kommer det att finnas mer information som krävs för att få en politik.
5

Ta en kopia av den ifyllda titel, försäkringsbevis, bilens registreringsnummer kort, identitetsbevis , och pengar för att betala för titeln övergångssumma till den lokala avdelningen av motorfordon för ditt tillstånd. Avdelningen tar hand om resten av processen för dig, ger den nya ägaren en tillfällig registrering och skicka den nya titeln till dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150619.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.