Hur junk din bil vs donera din bil

till skräp en bil eller donera en bil? Den här artikeln berättar vilken som är ett bättre val. Kan du göra kontanter? Hur mycket kan du använda som en skatt avskrivning? Denna artikel rensar upp allt. Saker du behöver: äldre bil du inte längre vill
Visa fler instruktioner
1

Först bestämmer om din bil rivs eller om den är igång. Om det är igång, eller kunde repareras med liten måttlig ansträngning, är det värt att överväga att donera din bil. (Gå till steg 2).
P Om din bil ser ut som en krossad plåtburk och skulle behöva ett mirakel för att få det att fungera igen, då är det troligen bättre att skrota den. Att skrota din bil, gå till din lokala nätet eller skriva ut tidningens sekretessbelagda Auto och Efterlysningar. Någon kommer att ha en annons som säger "Vi köper skräp bilar, etc." Hitta en som kommer att bogsera bilen gratis och ger dig en uppskattning över telefon innan plocka upp det. De kan oftast tala om hur mycket av märke, modell och år av bilen. De har i grunden ett program som talar om för dem hur mycket din bil är värd enligt pounds av metall bilen är gjord av. Förvänta dig inte mycket mer än $ 100 eller mindre. Om de kommer att erbjuda dig pengar, träffa dem och acceptera betalning på plats. Om de inte kommer att erbjuda dig pengar, men kommer bogsera din junked bil gratis, hemligt telefonnummer och ringa 2 eller 3 andra annonser för att se vad de säger.
2

andra, ta reda på hur mycket din bil är värd. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma hur mycket pengar du kan spara från att donera din car.Go till Kellys Blue Book på KBB.comFill i informationen och det kommer att berätta det avskrivna blå bokförda värdet på din bil i sitt nuvarande skick. Om din bil är mindre än $ 500 så kan du dra den blå bokförda värdet från Kellys Blue Book bort av din skatt när du donera bilen.
3 p Om din bil är värd mer än $ 500, kan du donera den till en kyrka, eller välgörenhetsorganisation. Om de kommer att auktionera eller sälja din bil, kan du begära en kopia av köpeavtalet beloppet när den säljs och du kan lagligt dra av det belopp som fordonet säljs för. Det enda undantaget från denna regel är om en välgörenhetsorganisation använder donerade bilen som en del av sin verksamhet. I dessa fall är en person rätt att dra till marknadsvärde att hitta marknadsvärdet på din bil går till
4

:. Www.Edmonds.com
5

Sammanfattningsvis, när det kommer till bil donationer och avdrag, kommer du antingen: göra ett avdrag baserat på hur mycket en välgörenhetsorganisation säljer din bil, göra ett avdrag enligt blå bokfört värde om bilen är mindre än $ 500 eller göra ett avdrag enligt till marknadsvärde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150541.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.