Överföring av bil titel i Washington State

The Washington State Department of Licensing (DOL) varnar för att köpare (eller de som får titeln) har 15 dagar att slutföra äganderättsöverföring med en DOL kontor. Annars avgifter tillkommer. The Washington State DOL kräver en köpebrev för redovisning av köpeskillingen. Vissa stater använder ett genomsnittligt försäljningspris belopp eller förmodade värde trots vad du köpte en bil för, men Washington inte. Den nya titeln anländer sex till åtta veckor efter installation. Instruktioner
Säljare
1

Skriv i rubriken att släppa ägandet.
2

Skriv ett "fordon /fartyg Bill of Sale" form från Washington DOL webbplats eller få en på en licensiering kontor. Fyll i information om bilen och säljarens lådor informationssystem. Skriv botten av formen i den utsedda säljarens område.
3

Gå till ett fordon licensiering kontor för att få en "Statement vägmätare Disclosure" som krävs om fordonet du säljer är mindre än 10 år gammal. Annars måste du begära för formuläret att skickas till dig från Washington DOL huvudkontor.
4

stat rätt körsträcka av fordonet och underteckna "Statement vägmätare Disclosure." Ge alla former och titel till köparen.
5

Gå till Washington DOL hemsida att meddela DOL av din försäljning. Om du inte, kan du hållas ansvarig för parkeringsböter eller brottslig gärning där fordonet använts till.
Köpare
6

Få undertecknade titeln från säljare och se till att den är signerad.
7

Fyll i köparens delen av köpebrevet och tecknet längst ned i det angivna området. Se till att säljaren också fyllt ut sin del rätt.
8

Ge den "vägmätaren Disclosure Statement" formen av säljaren om den bil du ska köpa är mindre än 10 år gammal.

9

Gå till ett fordon licensiering kontor för att slutföra titel överföring med titeln och alla former. Göra detta inom 15 dagar, eller den 16: e dagen, måste du betala en $ 25 förseningsavgift. Du kan betala maximalt $ 120 totalt för att inte tillämpa på bilens titeln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150308.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.