Hur fungerar en föregående olycka påverka priset på en bil?

Oavsett hur väl du reparera skador från en bilolycka, kommer bilens värde minskar. Bilens marknadsvärde bestäms av flera efter kollision faktorer, bland annat den förmodade kvaliteten på reparationer, är ytterligare oupptäckta skador och stress på din bil annars oskadade komponenter till följd av olyckan. Bilens värde efter en olycka är känd som dess "värdenedgång," som kan vara så mycket som 18 procent lägre än värdet av ett identiskt oskadat fordon. Bil Historia

Många bil-historia tjänster håller kollision poster för alla registrerade motorfordon. För en avgift, kommer dessa tjänster att undersöka historia i samband med en bils chassinummer och informera alla berörda parter om sina tidigare olyckor eller försäkringsersättningar. Försiktig potentiella köpare kan försummar tanken på att äga en tidigare skadad bil, så det är svårare att sälja till fullt pris efter en olycka.
Reparationskvalitet
En obestyrkta reparation Anläggningen kan sänka värdenedgång ytterligare.

Två reparation-relaterade faktorer påverkar bilens värde efter en olycka. Den inneboende värdenedgång av ett fordon förutsätter att alla reparationer utfördes felfritt, med originaldelar och av certifierade reparation anläggningar, och justerar bilens värde endast därför att den har en skada historia. Reparation-relaterade minskade värde står för risken för mindre än optimala reparationer. Till skillnad inneboende värde, är reparation-relaterade värdenedgång inte antas. Den beräknas enligt eventuella utfall av reparationer som lämnar bilen på mindre än nyskick, såsom skönhetsfläckar eller stora strukturella defekter. Återställa värdenedgång Addera

Efter en kollision, är det möjligt att försöka återkräva skillnaden mellan bilens gamla värde och dess minskade värde, men processen kan vara svårt. Många statliga försäkringar avdelningar kräver inte försäkringsbolagen att täcka förluster till följd av värdeminskning, och processen för att försöka återfå detta belopp varierar från fall till fall inom de stater där det krävs enligt lag.

Salvage

Bärgning lagar varierar från ett land till ett annat, men alla allmänt etablera en tröskel på omfattningen av de skador som behövs för att förklara en bil till en total förlust. Denna mängd varierar vanligtvis mellan 51 och 80 procent av fordonets Blue Book värde innan de skadas. Om reparationerna överstiger detta belopp, förklarar ditt försäkringsbolag det en total förlust och ersätter dig sitt fulla, oskadade värde. Försäkringsgivaren försöker sedan sälja det skadade fordonet på auktion eller till en bärgning gård, eller ger dig möjlighet att köpa det från dem vid sitt bärgades värde. Medan bilen kan repareras, kan oupptäckt strukturella frågor eller vinkelfel hjulet kvarstår och bilen kan inte vara säkra att använda. Bilens Titeln förklarar det en bärgad bil, och försäkringsbolag är ovilliga att ge full täckning försäkring på ett fordon med en bärgning titel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150085.html

Previous:
Next: No

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.