Ta reda på restvärdet en bil

Bärgning fordon har överlevt en olycka, en stöld eller en översvämning och har utfärdat en "total förlust" intyg från ett försäkringsbolag eftersom kostnaden för att reparera skadan överstiger en viss procent av bilens kostnad. Procentsatsen varierar från stat till stat, som gör den terminologin. Vissa stater visar en bärgning status på en bil titel med begreppet "total förlust" i stället för "bärgning", medan andra använder sådana termer som "ombyggda återställd /" eller "översvämning förlust." Oavsett, kan bärgning fordon köpas för mycket mindre än andra typer av begagnade bilar, eftersom restvärdet är hur mycket en bil är värd i slutet av sin livslängd. Det är en relativt subjektiv siffra, slutligen bestäms av bolaget försäkra bärgning bil, men du kan beräkna en uppskattning. Instruktioner
1

Slå upp bilens detaljhandeln värde på Kelley Blue Book hemsida (se Resurser).
2

Bestäm bilens grossistpris eller andrahandsvärde genom att titta den upp genom National Automobile Dealers Association (se Resurser).
3

Totalt två siffror och dividera resultatet med 2 för att få bilens aktuella marknadsvärdet.
4 < p> Bestäm den procentsats som används av försäkringsbolag som anses fordonet ett "bärgning fordon." Detta är ofta 75 procent av marknadsvärdet, men varje försäkringsbolag fastställs den procentsats som används.
5

Multiplicera bilens aktuella marknadsvärdet (från steg 3) med denna procentsats att få ett beräknat restvärde . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150010.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.