Hur man beräknar Bilar Priser

När du bestämmer att det är dags att sälja din begagnade bil, är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att locka en bra köpare för att fastställa en rimlig begärt pris. Om din bil är prissatt för högt, kommer många köpare inte ens försöker att förhandla med dig, men om det är prissatt för lågt, kommer du inte få så mycket pengar för det som du kan ha. Alla begagnade bilar är olika och du måste ta många faktorer i beaktande när du beräknar ett bra pris för din begagnade bil. Instruktioner
1

Kontrollera vägmätaren och spela in det nuvarande körsträcka av din begagnade bil.
2

Slå upp tekniska specifikationer om din bil, inklusive dess märke, modell, år, motorstorlek, krockkuddarna den är utrustad med, och andra speciella funktioner det kan ha, till exempel om det har ett larmsystem.
3

Köp en rapport fordon historia för din bil från en ansedd webbplats såsom CARFAX eller Auto Check. Du måste ange din bils VIN, eller Vehicle Identification Number, för att få tillgång till denna rapport. VIN är tryckt under den nedre förarsidan hörnet av vindrutan, och du kan läsa den genom att titta genom vindrutan från utsidan. Du kanske kan hoppa över det här steget om du har varit den enda ägaren av bilen eftersom du borde veta allt om bilen. Men potentiella köpare fortfarande kan be att få se rapporten innan du köper begagnad bil.
4

Utvärdera bilens allmänna skick ärligt. Fordon i utmärkt skick har inga kända problem, är uppdaterade på underhåll, kan ha varit i en mindre olycka men hade kvalitet reparationer gjorda på alla skadade delar och har inga yttre eller inre skador. Fordon i gott skick kan ha några mindre frågor inom områden som anges ovan, men är fortfarande i mycket gott skick. Fordon i dåligt skick kan ha känt mekaniska problem, bucklor eller stora repor i kroppen av fordonet och /eller inre fläckar eller revor i klädseln.
5

Sök de klassificerade annonser i ditt område för fordon liknar din som säljs av privata parter. Fordon bör vara samma märke och modell, eller högst ett års modell annorlunda än din och helst ha samma körsträcka och skick. Skriv ner information om bilen och begärt pris för varje bil du hittar.
6

Ange din bils information i minst en användas online bil bedömning hemsida såsom de som anges i avsnittet Resurser för att hitta sin uppskattat försäljningspris.
7

Jämför det beräknade priset på bilen med det begärda priset på de andra liknande bilar som säljs i ditt område och välj ett begärt pris i det intervallet. Medan du gör detta, bör du också ta hänsyn till eventuella särdrag din bil har som kan öka dess värde, till exempel helt nya däck eller en speciell ljudanläggning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150037.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.