Hur att hitta värdet av en 2005 Ford Roush Stage One V8 Mustang

Oavsett om du köper eller säljer en bil, du vill få ett rimligt pris vid tidpunkten för utbytet. Med sina unika delar och prestanda, den Roush Mustangs har ett större värde än deras vanliga motsvarigheter. Fordonen, dock sjunka till liknande priser, vilket innebär att ett ungefärligt värde för en Roush Mustang kan bestämmas genom att notera förändringen i kostnaderna för standard Mustangs under samma tidsram. Saker du behöver
Kalkylator Review Blue Book
Visa fler instruktioner
1

inspektera bilen för skador, både externt och internt. Specifikt, titta på föremål såsom glas, paneler kropp, däck, mattor och mer. Eventuella defekter kommer att påverka det totala värdet av bilen.
2

Hitta en seriös, oberoende mekaniker som kan undersöka fordonet. För ca $ 100, kommer de flesta auto butiker bestämma trafiksäkerheten hos ett fordon. Brister, speciellt mekaniska sådana, kan i hög grad påverka priset på fordonet.
3

Hitta den blå boken värdet av en lika utrustad men icke Roush-made 2005 Mustang. Du behöver veta villkoret för din bil för Blue Book bedömning, använda data bestämda från steg 1 och 2 för att göra denna bedömning. Som ett exempel, är en 2005 Ford Mustang GT med 75.000 miles som befunnits vara i utmärkt skick värt ca $ 13.865.
4

Dela Blue Book pris för en begagnad liknande Mustang, det värde som finns i Steg 3 , av den ursprungliga tillverkningen s föreslagna priset för samma fordon som nytt. Detta kommer att avgöra storleken på avskrivningar för det årsmodell. Med exemplet från steg 3 igen, och basen MSRP för en 2005 Mustang GT av $ 24.995, finner vi detta fordon höll 55 procent av sitt värde.
5

Hitta Roush Mustang ursprungliga värde genom att addera Priserna för uppgraderingarna (se referens avsnitt) till grundmodellen ursprungliga MSRP. Steg 1 Roush Mustangs var utrustade med ett bodykit, sidomonterat avgasrör, hjul och uppgraderat fjädringssystem. Dessa kombinerade poster har ett ungefärligt värde på $ 5680. Med vårt exempel bil, skulle det ha gjort det ursprungliga inköpspriset med Roush ändringar som skall $ 30.675.
6

Multiplicera Roush utrustade bilens ursprungliga köpeskillingen med den andel av värdet efter avskrivningar, vilket var bestäms i steg 4. Detta kommer att vara ett approximativt värde för bilen. Till exempel med hjälp av vår modell bil, skulle dess $ 30.675 ursprungliga priset menar det är värt ca $ 16.871 på dagens marknad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150059.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.