Hur man uppskatta värdena för Classic Cars

Om du har en klassisk bil och vill sälja det, eller om du vill köpa en klassisk bil, måste du uppskatta värdet på bilen. Värdet av klassiska bilar kan variera kraftigt vid olika tidpunkter och mellan platser. Eftersom bilen är inte värd något mer än vad någon kommer att betala för det, kan du aldrig veta det verkliga värdet tills du säljer den. Men du kan använda några verktyg för att hjälpa uppskattning hur mycket det kan kosta. Instruktioner
1

Forskning hur mycket liknande bilar har nyligen sålts för. Prata med professionella återförsäljare och fråga vad priset de begär för liknande bilar. Titta i guider bil bedömning. Köpa bil tidningar att läsa radannonser och kontrollera priserna.
2

inspektera bilen och bestämma dess skick. Bilar är klassade som antingen utmärkt, mycket bra, bra, rättvis eller som delar bil. En utmärkt bil är i nära nyskick. En mycket bra bil har bara några mindre repor eller mekaniska problem. En bra bil kräver lite mer arbete, men bör ändå vara körbar. En rättvis bilen behöver omfattande restaureringsarbete. Ett delar bil kan inte rimligen kan återställas. Ju sämre skick bilen, desto lägre uppskattade värdet.
3

inspektera bilen för någon anpassning. Om du eller någon annan har anpassat bilen, förlorar det värde. Köpare vill oftast klassiska bilar att ha delar och alternativ som följde med bilen. Lägga servostyrning till en modell T är bekvämt, men det sänker värdet för en samlare.
4

inspektera bilen och avgöra om eventuella ursprungliga valfria delar i det. En bil med ett lager motor är inte värt lika mycket som en bil med en valfri, super-laddade motorn, så länge som valfri motor var ett alternativ tillgängliga när bilen tillverkades.
5

Forskning hur sällsynt bilen är i det skick den är i med de alternativ som ingår. Titta på Internet för att se hur många av bilarna gjordes med dessa alternativ. Prata med andra klassiska bil entusiaster, de kanske vet om märke och modell av bilen Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150058.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.