Hur priset en bil till försäljning

märke och modell av en bil inte bara bestämma dess pris eller värde. Bilpriserna kan påverkas av flera element. Villkoret för bilen, det år av bilen och temperament av marknaden har också en inverkan på priset. Till exempel, om gaspriserna är rekordstort, sportbilar och andra bilar med negativa rykte för bränsleeffektivitet är mindre önskvärda. Därför har säljaren att sänka priset för att uppmuntra försäljningen. Om du pris en bil för låg, är du miste om att maximera din investering. Om du pris en bil för högt, riskerar du att inte sälja bilen. Saker du behöver
Vehicale Information Number (VIN) katalog Miltal
Kalkylator Review Anteckningar
Visa fler instruktioner
1

Samla all grundläggande information om bilen är nödvändig för att sätta ett värde på fordonet. Hitta körsträcka, märke, modell och år. Anteckna inkluderade alternativ såsom DVD-spelare, säkerhetsfunktioner och trim nivå. Var och en av dessa faktorer påverkar priset.
2

hitta den information om det ursprungliga fordonet klistermärke. Om dekalen inte är läsbart, anteckna VIN (Vehicle Information Number), som vanligtvis finns på förarsidan panel innanför vindrutan. Utför en Carfax fordon historia för gratis (se "Resurser").
3

Undersök insidan av bilen. Testa fönstren för att se till att de går upp och ner ordentligt. Undersök klädsel eller läder. Kontrollera säkerhetsbältet för att se till att de är i skick. Undersök exteriör. Kontrollera färgen jobbet och leta efter några Knicks och repor. Bestäm villkor för din bil. Välj antingen fattiga, rättvis, bra, som ny eller ny.
4

Jämför din bil till andra bilar till salu på marknaden. Besök begagnade bilhandlare och göra anteckningar på modeller i samma fordonsklass. Skriv ner prisuppgifter. Fråga säljarna hur väl bilarna gillar yours sälja och till vilket pris punkter.
5

Kontrollera begagnad bil radannonser för att få en bättre uppfattning om vad andra ber om bilar i samma klass. Bläddra igenom online-platsannonser samt.
6

Time din försäljning för de bästa marknadsvillkoren för att få bästa pris. Fox Business författare Russ Heaps skriver "Timing. Utövar lite tålamod kan löna sig när handeln i eller sälja en begagnad bil. Om den använda marknaden är mjuk, vänta i sex månader tills efterfrågan är högre. Om bränslepriserna är höga, vänta tills de cyklar tillbaka ner innan handeln i den SUV. "
7

Kontrollera Kelley Blue Book, NADA guider och andra liknande källor prissättning. Ange information om din bil. Jämför det med priserna på andra utvärdering bil prissättning sajter för att fastställa ett marknadsvärde. Kontrollera webbplatser som eBay för att se vad folk har varit villiga att betala för bilar av liknande märke och modell.
8

dra av från priset något mindre kosmetiska skador. I boken "Payback Time: Making Big Money är den bästa hämnden" Phil Town skriver "det finns ytliga problem att tänka på, alltför --- spruckna vindrutor, dings i kroppen, trasiga säte täcker, blåst däck eller en dålig radio, till exempel --- men du kan sätta ett fast kostnadsförslag på de kosmetiska problem. "
9

Lägg en $ 500 till en $ 1000 kudden på marknadsvärdet som du har kommit med din bil. Detta ger dig förhandlar rum. Genomsnittlig de nummer som du får från din forskning. Detta ett verkligt marknadsvärde för din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150051.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.