Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Råoljepriset Vs. Bensin Pump Pris

Amerika är den största importören av råolja, med amerikanska konsumenterna använder mer än 19 miljoner fat oljeprodukter per dag från och med 2008, enligt Department of Energy. Råolja och bensinpriser har en direkt inverkan på den amerikanska konsumenten. Eftersom bensin är gjord av råolja, kommer någon justering av råolja påverkar priset på bensin. Definition

Råolja består av kolväten, en vätska som finns i underjordiska reservoarer i sitt naturliga tillstånd. Ämnet bildas av resterna av växter och djur som fanns för länge sedan och var täckt av ett sedimentlager. Med väderomslag och tryck, förblir den formas till kolväten som anses råolja idag. Dessa kolväten bryts ned av raffinaderierna i bensin. Organisationen för de oljeexporterande länderna (OPEC) spelar en viktig roll i att leverera råolja Addera OPEC

. Denna organisation består av 12 länder i Mellanöstern och den producerar upp till 40 procent av världens oljeförsörjning. Den har två tredjedelar eller mer av världens råoljereserver. Sedan starten av OPEC 1960, har det utövat sin makt över medlemmarna genom att produktionsbegränsningar för sina medlemmar. Oavsett läge OPEC tar om råoljeproduktion påverkar priset på bensin vid pumpen. Högre råoljeproduktion resulterar i lägre gaspriser, och en minskning av produktionen höjer bensinpriser.
Turmoil

Instabilitet i världen påverkar priset på råolja olja samt bensinpriser. Amerikanska konsumenterna såg med egna ögon effekten på gaspriserna 1973 under den arabiska oljeembargot, den iranska revolutionen 1978, den Iran /Irakkriget 1980 och senare kriget i Persiska viken 1990. De minskningar av råolja kapacitet under dessa tider av turbulens resulterade i högre bensinpriser på pumpen.
Demand

Efterfrågan på bensin ökar priset på bensin och råolja. När det finns en stor efterfrågan, leverantörer har svårt att upprätthålla tillräcklig försörjning för att tillgodose efterfrågan. Ett exempel på detta var när den växande efterfrågan på bensin under 2008 ledde till att amerikanska bensinpriser överstiger $ 4 per gallon. Å andra sidan, när efterfrågan på bensin är låg, priserna vid pumpen minskar.
Fluktuationer

Varje störning i råolja utbudet påverkar bensinpriser. Växande efterfrågan på bensin i världen resulterar i tryck på råolja leverantörer för att öka produktionen. Även råolja är den främsta orsaken bensinpriser ökar, är det inte den enda förmildrande omständighet. Förändring av väderförhållanden, problem raffinaderi, retail station konkurrens samt rörledningsleveranser också påverkar bensinpriser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135368.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.