Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man beräknar Fuel Mil

I dagens försöker ekonomiska tider, med jobb och pengar knappa och bränslepriserna stiger, veta din bils bränsleekonomi kan hjälpa dig att avgöra en mer exakt budget. Regelbunden övervakning också kan hjälpa dig att spåra hur justera din körstil, som att köra mer konservativt eller på motorväg, påverkar din totala bränsleekonomin. Beräkna bilens miles per gallon, eller mpg, är en enkel procedur. Instruktioner
1

Fyll upp din bensintank fullständigt.
2

Spela ditt vägmätare körsträcka. Det ser ut ungefär så 32500,5. Om du har en trippmätare dvs en som lätt nollställs, tryck på knappen för att återställa det.
3

Kör som vanligt tills du måste fylla på igen.

4

Fyll tanken igen helt och registrera antalet liter som krävs för att fylla upp din tank. Också spela in den nya vägmätare eller trippmätare läsning.
5

Beräkna antalet miles du har kört. Om du använde en trippmätare är numret du läser det antal miles. Om du läser den huvudsakliga vägmätare, subtrahera det första värdet från det andra värdet. Som ett exempel, om du läser 32500,5 första gången och 32800,5 andra gången, reste dig 300 miles.
6

Beräkna din bränsleekonomi, i mpg, genom att dividera miles körda mellan påfyllningar av de liter gas som krävs för att fylla din tank. Som ett exempel, om du körde 300 miles och behövde bara 10 liter för att fylla er tank, är din gas körsträcka 300 miles dividerat med 10 liter, vilket motsvarar 30,0 mpg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135532.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.