Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

De typer av gas för en Mazda RX8

Mazda RX-8 infördes 2004 och ersatte den RX-7. RX-8 är fortfarande görs i dag och springer på premium blyfri bensin. En version av RX-8 som körs på vätgas och bensin var också produceras och säljs i små partier under 2006 och 2008, men för närvarande är denna version inte är kommersiellt tillgängliga för allmänheten. Fokus på att använda premium bensin härrör från den ovanliga typ av motor som används i RX-8 och de potentiella skador som vanlig bensin kan orsaka till motorn. Blyfri bensin

Alla årsmodeller av RX-8 kräver premium blyfri bensin, enligt Mazda. Resonemanget bakom detta är att RX-8 har en ovanlig typ av motor. Det är en roterande motor, som innehåller en triangulär rötor och ett hus som omger rotorn. Rotorn roterar och producerar motoreffekten via en excentrisk axel. Intag, kompression, förbränning och avgaser cykler inträffar tre gånger per varv. Enligt Mazda, är effekt-viktförhållande av en roterande motor överlägsen en konventionell kolvmotor.

Kompressionsförhållande RX-8 motorn är 10-till-1, jämfört med åtta-till-ett kompressionsförhållande av de flesta moderna bilar. Detta faktum har betydelse för vilken typ av bensin som kan användas i bilen. Den oktantalet av blyfri bensin är baserad på motstånd mot "knackning" av bensinen, och premium bensin är mest resistenta mot "knackar." Knocking är explosionen av bränsle och luft i en motor som inte skapas avsiktligt av tändstiftet. Detta orsakar vibrationer och buller, och det kan skada motorn.

California Energy Commission Consumer Energy Center meddelar att även om en biltillverkare anger att du bör använda premium blyfri bensin i bilen, kan detta inte vara nödvändigt . Emellertid är detta uttalande baseras på motorns typiska kompressionsförhållande på de flesta bilar. Enligt en artikel av David Biello i januarinumret 2007 av Scientific American, motorer såsom RENESIS har ett högre kompressionsförhållande som kräver användning av premium blyfri bensin för att undvika knackning.
Undvik vanlig blyfri

Med vanlig blyfri bensin i RENESIS RX-8 motorn rekommenderas inte av Mazda. Även om det är billigare, innehåller vanlig bensin ett lägre oktantal, vilket kommer att öka risken för "knackning" i just denna motor.
Bensin och Hydrogen

För dual-fuel RX-8 bilar, är den typ av bensin som ska användas tillsammans med vätgas premium bensin, eftersom hybrid motorn är också en roterande motor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135649.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.