Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra bränsleekonomin för en 6,0 Ford Powerstroke

Bättre bränsleekonomi av alla Ford fordon, inklusive dem med 6-liters Power Stroke dieselmotor, kan göras på en mängd olika sätt från att ändra din dagliga körning till itu med stora underhållsproblem och utbyta delar för effektivare. Genom att följa enkla riktlinjer och hålla fordonet väl underhållna, förbättrar bränsleekonomin är möjlig. Många tips för att förbättra bränsleekonomin kan också tillämpas på andra Ford fordon. Instruktioner
1

köra effektivare genom att minska aggressiv körning. Aggressiv körning omfattar fortkörning, snabb inbromsning och snabb acceleration. Alla dessa saker kan minska bränsleförbrukningen med så mycket som 30 procent på motorvägshastigheter och 5 procent vid stadens hastigheter, enligt FuelEconomy.gov. En hastighet av 60 km /h minskar också bränsleekonomi.
2

bort extra vikt som kan vara i din bil. Enligt FuelEconomy.gov, kan varje extra 100 pounds i bilen sänka dina miles per gallon med så mycket som 2 procent.
3

Undvik tomgångskörning ditt fordon. Denna brännskador bränsle medan du går ingenstans. Men tänk på att starta en dieselmotor när vädret är kallt är svårare än i måttliga temperaturer, och tomgång kommer att förhindra att inte kunna starta.
4

Använd farthållaren och overdrive när det är möjligt . Farthållaren kommer att hindra dig från att ändra hastighet konstant. Overdrive kommer att sänka motorns varvtal och minska motorslitage.
5

Stäng av luftkonditioneringen avstängd. Detta lägger mer belastning på motorn och samtidigt minska bränsleförbrukningen.
6

Pumpa däcken till rätt PSI rekommenderas av återförsäljaren. Felaktigt pumpade däck kan öka motståndet och lägre bränsleförbrukning.
7

Behåll ditt fordon. Bränsleekonomin kan förbättras genom att se glödstift, bränsleledningar, O-ringar, bränsleblandning, olja och filter är alla i gott skick. FuelEconomy.gov påstår att stora underhållsproblem såsom en trasig syresensor kan bytas ut och förbättra körsträcka med så mycket som 40 procent, om fordonet har en. Det anges också att använda återförsäljaren specificerade motorolja kan öka bränsleekonomi mellan 1 och 2 procent. Byta cam sensorer kan också öka bränsleekonomi.
8

Kombinera ärenden så att du kommer att starta motorn "varma" snarare än att börja det "kallt" för varje resa. Starta "kallt" för varje resa kan fördubbla bränsle som förbrukas, enligt FuelEconomy.gov. Köra en dieselmotor ständigt i kallt väder är ibland att föredra eftersom vissa typer av dieselbränsle kan gel och hindra fordonet från att arbeta. Börjar dieselmotorer i kallt väder är svårare eftersom det kräver att bränslet vara en högre temperatur för att starta. Hålla din motor "varm" låter dieselmotorer att starta lättare med mindre arbete.
9

Håll fönstren upp och inte lasta bagage ovanpå fordonet eller stapla den för högt i bädd av en lastbil. Detta ökar luftmotståndet och minskar bränsleförbrukningen.
10

Lägg en tonneau, även kallad en hardtop sängöverkast. Detta förbättrar aerodynamiken och bränsleekonomi.
11

ersätta delar av ditt fordon med mer bränsleeffektiva delar. Några exempel på delar som kan producera effektivare bränsleekonomi är avgaser och luftsystem intag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135507.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.