Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Mercedes bränslebehov

Mercedes-Benz fordon kräver olika typer av bränsle beroende på vilken typ av modell och år. Den rekommenderade oktantal för de flesta Mercedes fordon är 91. Däremot bör andra bränslen användas om modellen är en diesel eller om bilen har en högpresterande motor. Fordonets året kommer också att avgöra vilken typ av bränsle som används. Standard oktannivå

Mercedes-Benz ägarmanual för de flesta modeller från 1990 till nuvarande tillstånd som endast blyfri 91 oktan bör användas i dessa fordon. De elektroniska datasystem känna av vilken typ av bränsle som finns i fordonet, och kommer att se till att fordonet fungerar korrekt med denna bränsletyp. Den högoktaniga nivå gör det möjligt för bilen att upprätthålla korrekt hästkrafter nivåer och förhindra motorknackning som kan vara skadliga.

Naturligtvis är det 91 oktan nivån den lägsta bränsletyp som bör sättas in i fordonet. Att sätta ett högre oktantal, såsom 93, är inte nödvändigt, men det kan lätt öka uteffekten hos motorn. Några Mercedes-Benz modeller före 1980 kräver bensin som är blyad och har ett oktantal på 97 till 100. Var noga med att sätta rätt gas i äldre fordon eftersom de inte har datorutrustning som känner av fel bränsle in i motorn.
87 Octane

Även 91 oktan är rekommenderas för en majoritet av Mercedes-Benz modeller, är det inte mycket skadligt att sätta in 87 oktan. Denna lägre grad oktan kommer inte behålla bilens prestanda nivå, men det skadar inte motorn eftersom datasystemet kommer att veta att bränslet är av en lägre kvalitet. Att sätta in 87 oktan kommer att spara några dollar varje gång vid pumpen. Blanda inte bränsle kvaliteter i tanken av en Mercedes. Om du väljer att använda både 91 och 87 oktan, suppleant för två på varje fylla. Förutom fordon som drivs med vanlig blyfri bränsle
Alternative Fuel

, Mercedes-Benz har en flotta på dieselbilar och lastbilar. Dessa fordon kräver dieselbränsle att köra ordentligt, så ett alternativt bränsle inte bör användas för dessa fordon. Mercedeslastbilar kräver all diesel, och några äldre och nyare konsument fordon drivs med diesel. Dieselmotorer bränner bränsle i en långsammare takt och ger utmärkt effekt samtidigt som den erbjuder utmärkt körsträcka. Kontrollera alltid bruksanvisningen innan du fyller upp ett fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135122.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.