Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur vet jag om jag fick en dålig tank ?

En dålig tank kan orsaka din bil till underprestera . Den kan förekomma om bränslet blandades med vatten , eller om vatten kondensation uppsamlas i bensintanken. Bad gas kan också orsakas av en brist på tillräckliga tillsatser eller kontaminering med grus , rost och smuts . Var uppmärksam på hur din bil handtag för att avgöra om du har pumpat dålig gas . Om du misstänker dåligt bränsle , kör bilen tills tanken är nästan tom . Lägg renare bränslesystemet till tanken och sedan fylla det med bränsle . Detta kommer att hjälpa rensa ut bränslesystemet. Instruktioner
1

Starta bilen och lyssna på hur det låter . Håll radion medan du gör detta . Om du märker en " pinga " eller " knackar " ljud , kan det betyda att ditt bränsle inte innehåller tillräckligt oktan . Även om du pumpar rätt oktantal i din bensintank , ibland gasen kan spädas med ett lägre oktantal .
2

ta bilen för en provkörning . Tryck på gaspedalen och uppmärksamma hur din motor reagerar . Om bilen accelererar ordentligt , är bränslet förmodligen bra . Om bilen verkar tveka och inte accelerera så snabbt som det borde , kanske du har en dålig tank .
3

Stopp i en korsning eller ett stopp ljus ( eller ens i din uppfart ) och låta bilen tomgång . Försök sedan accelerera igen . Om din bil stannar , kanske en dålig tank vara problemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135367.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.