Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Produkter för att spara gas och förbättra gas körsträcka

Automotive butik gångar är packade med rader av tillsatser, prylar och prylar, alla skryter om sin förmåga att öka bilens gas körsträcka. Enligt experterna finns det bara ett problem med dessa produkter. De fungerar inte. Enligt Kirk Ready, professor emeritus i Automotive and Manufacturing Engineering Technology, på Minnesota State University hemsida, hälla tillsatser i bilens tank i hopp om bättre körsträcka är önsketänkande. "Om det vore så enkelt, säljs varje bil skulle redan har det, "Ready sagt. "Produkterna går i cykler med gaspriserna." De produkter som mest hjälp för att förbättra din gas körsträcka redan finns i din bil. Underhålla och byta dessa delar kan hjälpa dig att minska de årliga bensin kostnader med hundratals, om inte tusentals dollar. Syresensorerna

Syresensorer finns i de flesta bilar som en del av avgasreningssystemet. Dessa sensorer kan misslyckas med tiden, vilket gör bilens motor arbeta mycket hårdare än det borde. Byt ut en trasig syresensor och bilens körsträcka kan öka med så mycket som 40 procent. Addera olja och bensin

Många glömmer att få sin bils olja ändras regelbundet, och sedan välja den lägsta från motorns smörjmedel när de tar bilen in för underhåll. Bilens bruksanvisning anger vilken typ av olja som ska användas för största effektivitet. Handboken kommer också att specificera graden av bensinen som gör att din motor att köra på topp.
Lufttrycksmätare

manometrar bara kostar några dollar , men kontrollera lufttrycket på dina däck kommer att resultera i högre gas körsträcka och stora besparingar. Ordentligt pumpade däck ökar körsträckan med minst 3 procent.
Luftfilter

Luftfilter bör bytas när de blir smutsiga. Ett rent filter gör bilens motor att andas och smidigt. Byta Ett igensatt luftfilter resulterar i en 10 procent årlig körsträcka ökar.
Tune-Ups

din bil och din mekaniker kommer både vara mycket lyckligare om du tar bilen in för regelbundna tune-ups. Belöningen åtföljer en väl avstämd bil är en 4-procentig ökning av gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135394.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.