Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vad Är Glow Plugs?

Byggandet av en motor varierar beroende på vilken typ av bränsle kommer att användas. Detta innebär att motorer som använder olika bränslen varierar kraftigt i de delar som de använder, även om konstruktionen processen är i grunden densamma. Glödstiften är ett bra exempel på detta begrepp, eftersom de arbetar på ett liknande sätt som tändstift, men är helt olika i hur de uppnå samma mål. Vad gör de?

Glödstift används för att värma motorblock i dieselmotorer. Använd en liten mängd elektrisk energi, släpper de en glöd av samma intensitet som en brödrost till varm motor cylindrar innan bilen startas. Addera Varför de behövs?

I bensinmotorer, tändstift antända bränslet, vilket orsakar stigande temperatur och tryck, som tvingar kolvarna upp och ner. Diesel är inte brandfarligt på egen hand och så förlitar sig på tryck för att tvinga diesel att självantända. Glödstiften värma upp luften i cylindrarna, vilket orsakar en ökning i tryck och temperatur. När diesel sedan införs i kolven, antänder den, startar motorn.
Var de finns?

Någon dieselmotor kan använda glödstift , men de är normalt bara finns i bilar, skåpbilar och lastbilar. Större dieselmotorer, såsom de i fartyg, tåg och maskiner, har tillräckligt stora cylindrar att inte behöva någon ytterligare uppvärmning innan antändning. Addera Vad är de gjorda av?

Som ett glödstift har att överleva i ett område som omfattas av extrema värme och tryck, är dess konstruktion mycket specialiserad. Det ser mycket lik en metall penna med en glödtråd i ena änden. Huvuddelen av pluggen är gjord av stål, men tråden är antingen platina eller iridium, som är resistent mot värme och rost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135031.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.