Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man undviker Vaxning i dieselbränslen

Dieselbränslen är kända för att vara ren förbränning och miljövänlig. De är allmänt ses som en del av svaret på den hotande globala uppvärmningen kris. Varje bil som är utrustad med en dieselmotor kan fungera på dieselbränslen, inklusive biodiesel och även vegetabiliska oljor. Men dieselbränslen har en tendens att vaxa upp när vädret blir kallt. Den vaxning ger kristaller som kan täppa en bils bränslespridare och orsaka skador på motorn. Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att undvika vaxning i dieselbränslen. Saker du behöver
diesel med rapsolja
Fotogen
Lantern eller kraftfull glödlampa
Visa fler instruktioner
1

Använd dieselbränslen gjorts med rapsolja istället soja, palm eller kokos oljor. Raps har en högre omättad fettester innehåll än andra oljor (som innehåller mättat fett). Den omättat fett av raps är mindre benägna att bilda vaxkristaller i kallt väder.
2

Lägg lite fotogen till diesel. Fotogen kommer att sänka viskositeten på diesel, vilket bidrar till att förebygga vaxning. Addera 3

Ta bilen till en mekaniker och be om specialitet tillsatser. Det finns vissa ämnen som bil-proffs har tillgång till som är ännu bättre än fotogen på att hjälpa dig att undvika vaxning. Ibland kan du hitta dessa tillsatser i en Biltema, men tillsatserna din mekaniker kan ge dig är starkare.
4

Låt motorn gå i minst 30 minuter innan du kör din bil. Detta kommer att ge diesel en chans att värma upp och vaxkristallerna att smälta.
5

Värm oljan innan den läggs till din bil. På så sätt kommer du att undvika att vaxartad olja i din motor i första hand. Du kan värma din olja i burken genom att hänga den över en lykta eller placera den direkt under en kraftfull glödlampa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134791.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.