Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man behandlar Diesel Fuel

Dieselbränsle har en unik kemi och innehåller organiska föreningar, som ger det andra egenskaper än bensin. På grund av dieselbränsle inneboende fysikalisk instabilitet, är det utsatt för separation, tillväxt av organiskt avfall, såsom alger och andra mikrober, och gel i kalla temperaturer. Över tiden, alla dieselbränslen bildar fasta ämnen och slam i bränsletanken. Dessa föroreningar kan få bränslet att brinna mindre effektivt och producera mer rök. Fouled dieselbränsle kan befläcka och täppa bränslespridare, bränslepumpar, bränslefilter och motordelar. Att bränna vid optimal effektivitet, kräver dieselbränsle behandling för att häva eller förhindra dessa symptom. Instruktioner
1

Välj din behandling beroende på klimat och höjd du bor i, samt kvaliteten på dieselbränsle du köper. All diesel behandlingar verkar under samma huvudman, nämligen ett flytande tillsatsmedel, som du måste hälla i din tank regelbundet. Vissa tillsatser främst öka cetantal av dieselbränsle, vilket är bränslets tendens att självantända. Andra tillsatser är formulerade för att justera viskositeten hos dieselbränsle i kallt väder. Om din bränsle är smutsigt och slam, du behöver en behandling som tar förorenar. Om du bor i ett kallt klimat och din bränsle är gelbildande och kvävning din motor, så du behöver en behandling som förändrar bränslets viskositet.
2

Lägg behandlingen till bränsletanken när du fyller upp med diesel. Någon diesel behandling kommer att interagera kemiskt med ditt bränsle över tiden, modifiera bränslen viskositet, upplösa fasta ämnen och sänka förbränningstemperaturen på din diesel. Förhållandena i dessa förändringar beror på vilket märke du väljer, och kvaliteten på diesel du börjar med.
3

Kör motorn. Följ instruktionerna för just den produkten du väljer. En behandling som är inriktad mot att lösa upp slammet i din bränsletank kommer att behöva tid för att interagera med de fasta och kan behöva läggas till din tank på natten innan du går till sängs. En behandling som är utformad för att förtunna bränsle i kalla temperaturer behöver inte så mycket tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135001.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.