Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Kan Cold Diesel stelna?

Dieselbränsle består av medeldestillat, som är petroleum föreningar. Ibland kombineras med biodiesel, ett bränsle erhållna ur vegetabiliska och animaliska fetter, för att producera ett bränsle som är renare förbränning och mindre skadliga för miljön. Nummer 2 grade diesel - även kallad road diesel - stelnar vid temperaturer under 20 grader Fahrenheit, ibland gör dess användning svårt bittert kalla regioner. Orsak

En stabilare bränsle än både bensin eller fotogen med en flampunkt av 120 och 160 F, är diesel tyngre och blir tjockare när kylan på grund av separation av vax den innehåller. Detta kallas vax avhopp. Inte bara är bränslet för tjock för att resa genom spridarna i förbränningskammaren av motorn för att antändas, men vaxet dropout snabbt täpper till filtren, förkorta deras liv. Diesel också kan frysa i bränsleledningen vid extrema temperaturer
Tillsatser

Produkter kan läggas till diesel att höja grumlingspunkten -. Den punkt där vax avhopp börjar att hända - orsakar det att förbli friflytande vid lägre temperaturer. Dessa tillsatsmedel blandas med bränsle i fordonets bränsletank, hälls vanligen in från toppen för att tillåta noggrann kombination. Tillsatser kommer inte lossa bränsle som redan stelnat, men kan i vissa fall förhindra förtjockning innan det händer.
Eldningsolja

Number 1 klass diesel har en lägre stelna punkt än nummer 2 klass, och används oftast som eldningsolja av detta skäl. Det ibland blandas med väg diesel för att minska effekterna av kallt väder på dieselmotorer. Även om dess stelningspunkt händer vid lägre temperaturer, är det inte immuna mot stelnar vid temperaturer av -60 grader.
Försiktighetsåtgärder

Dieselmotorer ofta lämnas igång, eller tomgång , när temperaturen väntas sjunka under grumlingspunkten för bränslet. Stelnat bränsle resulterar i motorer som inte börjar förrän temperaturer klättra och bränslet tunnas ut igen. För eldningsolja, är vara säker tankar och tillförsel fodrar isolerade, och även inneslutna och värms upp av en glödlampa i extrema fall, minskar sannolikheten för uppvärmning misslyckande under farligt kallt väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135040.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.