Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Varför dieselbränslen dyrare än Blyfri?

Priserna på diesel och bensin dela några underliggande egenskaper, men det finns några viktiga skillnader som påverkar priset mellan dessa två stora typer av bränsle. Här är en snabb översikt över de faktorer som påverkar priserna på diesel och blyfri bensin. Historia

Dieselmotorer har varit det självklara valet för industriell användning på grund av sin större effektivitet för att transportera tunga laster långa sträckor. Dieselmotorer har historiskt varit mer tillförlitliga och säkrare att använda, med tanke på de mindre flyktiga egenskaper dieselbränsle.
Kostnader för råolja

förfining av både diesel och bensin börjar med inköp av råolja. Den största faktorn i kostnaden för antingen bränsle är det marknadsmässiga priset på råolja.
Skatter

I USA, är diesel beskattas högre än bensin. Enligt American Petroleum Institute, som i oktober 2009, var federala skatter på diesel 24,4 cent per gallon vs 18,4 cent per gallon för bensin. Logiken bakom högre skatter för diesel är att kompensera för den större slitage på vägarna till följd av transport av tyngre laster.
Produktionskostnader

Sociala och politiska trender har också påverkat priset på diesel som producenterna försöker skapa "renare" eller "grönare" formler, vilket innebär att ta bort fler oönskade komponenter, såsom svavel. Avvägningen att producera renare diesel kräver en högre produktionskostnad och därmed en högre kostnad för konsumenterna.
Supply och Demand

Som med alla saker i en fri marknadsekonomi, när de inte är artificiellt manipulerats, är priset ett resultat av efterfrågan. Eftersom de viktigaste formerna av transport för gods från lastbilar, tåg, fartyg till sjöss lita på dieselbränsle, som ekonomin kräver mer varor, fler varor levereras och efterfrågan på diesel ökar. Denna efterfrågan orsakar mer övergripande effekten och ökar priserna. När lågkonjunkturen slår en ekonomi och färre varor i efterfrågan, priset på diesel faller.
Summary

Så länge som efterfrågan på transport av gods är fortsatt hög, tillsammans med högre skatter och produktionskostnader, kommer diesel priserna förblir högre än bensin. För pågående studie av diesel kontra bensin priser, side-by-side jämförande tabeller finns tillgängliga från US Energy Information Administration webbplats, se Resurser nedan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134827.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.