Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vad är Diesel Fuel Volatilitet?

Volatilitet avser hur lätt ett bränsle förångas. Det påverkar hur lätt du kan starta din bil, värma upp det, och hur bra det går. Dieselbränsle finns i två grundläggande kvaliteter, alla med olika flyktighet. Automobiles använder en och stora lastbilar gör bättre på andra. 1-D

Automobiles köra bättre på 1-D eller nummer 1 diesel. Dess större volatilitet gör det mer lyhörd och lämpar sig för mindre fordon, som är föremål för mer variation i varvtal och last.
2-D

Lastbilar använda nummer 2 diesel , vars lägre volatilitet ger hårdare starter i kallt väder, men bättre passar större motorer som är föremål för högre belastningar och stadigare hastigheter.
Safety

Nedre -flyktighet bränsle är mer stabil. Den lägre flyktighet av diesel jämfört med bensin gör det till en säkrare och mer stabil bränsle att hantera. Addera Flampunkt

Flampunkt hänvisar till den lägsta temperatur vid vilken ett bränsle förångas och antändas. Flampunkt och volatilitet varierar omvänt. Ju lägre flampunkt, desto högre volatilitet. Bensin har en högre volatilitet än diesel.
Effekter av lägre volatilitet

lägre volatilitet på diesel jämfört med bensin leder till utsläpp lägre utsläpp av kolmonoxid och kolväten, även kall väder gör dieselmotorer mer svårstartad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134836.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.