Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur Gain bränsleeffektivitet i en diesel Volkswagen Jetta

Genom åren har diesel Volkswagen Jetta utförs exceptionellt bra när det gäller bränsleeffektivitet. Faktum är att sedan 1985 har en diesel-utrustade Jetta genomsnitt aldrig mindre än 30 miles per gallon i stadskörning. Fordonet har oftare postat körsträcka siffror i de höga 30s och låg 40s i staden, med så mycket som 49 mpg på landsväg. Du behöver inte nöja sig, men för din diesel Jetta imponerande bränsleekonomi. Det är möjligt att dryga ut några fler miles per gallon. Instruktioner
1

Stäng av Jetta s dieselmotor i stället för att låta den gå på tomgång. Även mycket gamla dieselmotorer kan behöva värmas upp på kalla morgnar, är detta inte fallet för din Jetta. Att låta bilen för att värma upp kommer bara att slösa bränsle. Enligt CarsDirect, tillåter Jetta på tomgång i 10 minuter kan bränna så mycket som 1 procent av bränslet i tanken. Kom ihåg att stänga av Jetta av när väntar i en lång rad ett drive-through, då väntar på att plocka upp någon eller när du sitter fast i trafiken.
2

begränsa mängden kör du gör i staden eller i tung trafik. Stadstrafik och stoppljus, liksom överbelastade vägar, leder till stopp-och-go-körning. Detta innebär att Jetta tvingas stannar flera gånger och sedan accelerera till hastighet. Som resultat av detta bränsle förbränns vid mycket högre takt än om du kör på en konstant, jämn hastighet. När du kör din Jetta, planera dina ärenden och körrutter att undvika dessa situationer.
3

Använd Jetta farthållaren för att säkerställa en konstant hastighet. Återigen, innebär en jämn hastighet att dieselmotorn arbetar mindre, så mindre bränsle förbränns. För ännu bättre bränsleekonomi, ställa in farthållaren på mindre än 60 mph om du är på en öppen motorväg.
4

Byt Jetta: s olje-och luftfilter. Medan en dieselmotor är vanligen cirka 33 procent effektivare än en jämförbar gasmotor, behöver det fortfarande färska olja och ren luft för att arbeta vid maximal effektivitet. En syntetisk olja, i kombination med en hög prestanda eller high-intag luftfilter, kommer att ge de bästa resultaten.
5

Undersök din Jetta för någon onödig vikt. Allt i baksätet eller bagageutrymmet som du inte behöver, bör du ta bort. Så lite som 100 pounds kan motsvara så mycket som en 2 procentig minskning av bränsleeffektivitet. Även om Jetta har ett takräcke, inte använda det. Inte bara kommer den extra vikten hindrar bränsleeffektivitet, men föremål fastspänd på utsidan av bilen kommer att kraftigt minska sina aerodynamiken.
6

begränsa användningen av din Jetta luftkonditioneringsapparater. AC är en stor komfort under varma sommarmånaderna, men med användning av det orsakar att motorn för att bränna extra bränsle. Rulla ner bilens fönster istället när de reser i lägre hastigheter eller bara använda AC när värmen är outhärdlig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134948.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.