Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Gas vs Diesel Mätarställning

Gas kontra diesel: är det någon skillnad i effekt och körsträcka effektivitet? Många förare skulle gärna tro det. Men sanningen är verkligen beroende på vilken faktor som du analyserar energikälla med. Och kom ihåg, gjorde ett yttrande grundar sig på en bil för 10 år sedan är förmodligen föråldrade. Betydande motorkonstruktion förbättring har skett sedan dess. Bakgrund

Diesel har alltid haft en dålig rap som bränsle. Det stinker, lägger ut en massa avgaser rök och motorerna kosta mer. Som ett resultat av bränsletyp förvisades främst tunga fordon eller industriell användning. Det finns dock fortfarande en hel del cross-over och motortyp konkurrens på ¾ - och 1-tons pickup nivå. Så körsträcka produktionen påverkas inte bara av bränsletyp, men också av den valda fordonskategori.
Effekt-Produktion per Mile

både gas och diesel kan producera ström och vridmoment i en motor om de är konstruerade rätt. När det gäller motorer acceleration gas kommer att göra bättre varvar snabbare och nå höga effektklasser snabbare än diesel motsvarigheter. Från 0 till 60 mph hastighetsökning kommer gasmotorer vinna varje gång. Som ett resultat, kan gas täcka avståndet snabbare på kort period.However, om du letar efter makt i termer av dragande och bogsering, blir diesel mästaren. En dieselmotor kräver en högre kompression för att få bränslet att brinna. Som ett resultat behöver dieselmotorer inte att rev mycket för att producera tillräcklig effekt. Denna makt omvandlas till dragande och bogsering fungerar alldeles utmärkt med stora laster. Så vad dieselmotorer ger upp i hastighet acceleration, får de tillbaka massor i belastning styrka och dragande. Som ett resultat diesel kan omfatta fler miles på lång sikt.
Bränsleeffektivitet

grund av sin kemiska natur diesel ger mer energi i samma mängd bränslebehållare än vanlig bensin. Skillnaden är cirka 20 procent mer energi produktion per gallon. På en bränsleförbrukning basis, kommer dieselmotorer få mer valuta för pengarna som följd. Dock är det Flipside att diesel kostar mer per gallon, vilket inte brukade vara fallet, men tiderna har förändrats. Så vad har vunnits ytterligare energi kan ges upp i pengar vid pumpen. Men på en körsträcka basis diesel tar dig längre för samma storlek bränsletanken. Under hela livstiden för bilägandet detta kan göra stor skillnad i användning och besparingar i plånboken.
Vikt

Dieselmotorer kräver fler och tyngre delar. Som ett resultat, motorerna väger betydligt mer än sina bensin kusiner. Detta resulterar i mer bränsleförbrukningen att driva samma last och fordon på samma sträcka som den skulle en bensinmotor. Viktskillnaden är då en dra på kostnaden för bränsle per mil vilket, medan det inte har någon inverkan på effekten av själva bränslet, gör dieselfordon kostar mer per körd mil.
Slutsats

p Det är ingen hands-down vinnaren mellan gas eller diesel när det gäller körsträcka eftersom det som fungerar för en förare kan vara irrelevant i funktion för en annan. Förare måste först bestämma vad de vill ha en bil att göra. Sedan kan bränsle och körsträcka vara en sekundär faktor i att jämföra två olika fordonsmotorer i samma funktionella kategori av användningen (dvs. lastbil kontra lastbil, eller bogsering paket kontra dragande).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134857.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.