Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vad är ett vattenfilter på en dieselmotor?

Dieselmotorer måste ha sitt bränsle filtreras för föroreningar innan det används. Men till skillnad från bensinmotorer, dieselmotorer beror på själva bränslet för intern smörjning, så det är avgörande för vatten skall filtreras ut liksom. Typiska Automotive Diesel Dual Filter

Funktionen av vatten och annan förorening filtrering kommer typiskt att kombineras i ett enda filter. Filtret kommer att ha en skål eller annan behållare vid dess botten, eftersom vatten, som är tyngre än diesel, kommer att sjunka till botten.
Avlägsna vattnet
bränsle

Diesel filter kommer att ha en ventil i botten där vattnet kan dräneras. Detta är en enkel sak att öppna ventilen tills allt vatten runnit ut, vilket innebär att endast dieselbränsle.

Många bilar är utrustade med sensorer och elektroniska ventiler som utför denna funktion automatiskt.


Tecken på vattenförorening

typiska tecken på bränsle kontaminering är när motorn går grov, tomgång grov, eller förlora makten. Detta kan vara ett symptom på antingen fast eller vattenföroreningar, och det första steget är att dränera det vatten som samlats från filtret, om det är en manuell-drain system,. Annars är det bästa du kan göra för att byta ut bränslefiltret

Vad orsakar vattenförorening


Om du bor i en fuktig miljö, särskilt en med stora dagliga temperaturförändringar, kan vatten kondenseras på insidan av bränsletanken och förorena bränslet. Detta i sin tur kommer att överbelasta bränslefiltret. Andra orsaker till förorening är när bränslet har suttit en lång tid, antingen inom en ackumulatortank, eller i en bil som inte har körts en viss tid.
Bränslefilter Byte

Byte bränslefilter är relativt billiga, och ersätta dem ligger inom ramen för hemmet mekaniker, men man måste vara uppmärksam för att inte släppa in luft i bränslesystemet, när i tvivel, bör uppgiften anförtros en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134823.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.