Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man identifierar dieselbränslet ett fordon bör använda

Nästan alla typer av industri-eller fritids motorn kräver dieselbränsle att köra. Vissa lastbilar och bilar tar även diesel. I allmänhet är dieselbränsle vara mer miljövänlig än bensin, särskilt de nyare biodiesel som finns nu tillgängliga. I själva verket, så många människor är intresserade av att använda dieselbränslen att det nu finns konverteringssatser för att låta din vanliga bil motor att ta diesel. Precis som det finns många olika typer av motorer, det finns också olika typer av dieselbränslen. Lär dig att identifiera den diesel som ett fordon ska använda. Instruktioner
1

Identifiera om bilen är avsedd att användas på väg eller stänga av det. Om du har en off-road fordon, kan du antagligen använda märkt diesel i den. Märkt diesel behandlas med färger som lämnar rester efter sig när de brinner. Det är olagligt att använda märkt diesel i bilar, men andra typer av motorer kan dra nytta av den ökade effektiviteten av dessa bränslen.
2

Använd endast marin kvalitet diesel i båtar. Båtmotorer är känsliga för alger, havstulpaner och vätskeansamlingar - alla problem som andra motorer inte möter. Därför båtar kräver särskild diesel med lämpliga tillsatser, i syfte att förhindra att dessa problem plågar dem. Addera 3

Identifiera ålder din motor. Fordonsmotorer som gjordes under 2007 och efter är enligt lag skyldiga att använda Ultra-Low Sulfur Diesel (ULSD). Motorer gjorda 2006 och tidigare får använda lågsvavlig diesel (LSD).
4

Välj dieselbränsle med ett cetantal på mellan 40 och 55. Cetantalet är ett uttryck av bränslets förbränning kvalitet, och de flesta dieselmotorer ser topprestanda från cetantalen av 40 till 55. Detta gäller oavsett om motorn är för en bil, gräsklippare eller jordbrukstraktor.
5

Använd en lämplig ombyggnadssats om du planerar att använda vegetabilisk olja som dieselbränsle. Detta är ett populärt alternativ för miljön förespråkare. Vissa motorer kan köras på rak vegetabilisk olja, men de kommer inte att vara mycket effektiv. För att uppnå högsta prestanda från motorn, bör en konverteringssats användas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134793.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.