Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Lägga olja till diesel

biodieselblandningarna är en blandning av diesel och biodiesel (oftast matoljor). Göra en blandning av dessa två bränslen ger förare med ett alternativt bränsle. Bränslet är mer kostnadseffektivt och miljövänligt. Men jämfört med oblandad biodiesel, är det mycket lätt att förbereda. Full biodiesel kräver mer förberedelser innan det kan köras i ett fordon. Det är också ganska lätt att hitta en olja som kan användas i en biodiesel blandning. Varje hushåll vegetabilisk olja kan användas för detta ändamål. Saker du behöver
Vegetabilisk olja
Diesel
Stor plasthink
omrörningsstaven
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Välj ett olja som du kommer att blanda med din diesel. Detta kan vara någon form av vegetabilisk olja. Du behöver inte köpa en dyr olja för att lägga till din diesel mix. Den billigaste oljan som finns på din mataffär kommer att fungera. Beroende på vilken region du bor i, raps och majsolja är oftast billiga.

Du kan också välja att använda oljeavfall grönsak (WVO). Detta används vegetabilisk olja som du kan få från ditt eget kök eller från restauranger, delis och fabriker. Denna olja kommer att behöva filtreras innan den kan användas. (Se Resurser)
2

Blanda lika delar av olja och diesel i hinken och rör dem. En 50:50 diesel och olja är ett bra ställe att börja. Detta är särskilt viktigt om du bor i ett kallare klimat eftersom vegetabilisk olja är tjockare än diesel. En högre andel av diesel kommer tunna ut bränslet och låt den gå bättre. Om du bor i ett varmare klimat, eller har varma somrar, kan du prova att köra din bil på ett förhållande på upp till 80 procent olja och 20 procent diesel under de varmare delarna av året. Den varmare temperaturen hjälper bränslet bo tunnare.
3

Funnel bränslet i bilen. Du kan också använda en jerrycan att lagra och häll din bränsle om du har en tillgänglig. När bränslet är i kommer du att kunna köra din bil som du gjorde innan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134918.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.