Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Bränsleekonomin dieselbilar

Dieselbilar är en solid val för en konsument som vill ha en motor med hög bränsleekonomi . De får större körsträcka än konventionella gasdrivna bilar , och tekniska framsteg har tagit bort många av dieselbilar " ökända utsläpp och prestandaproblem . Ekonomi

Den genomsnittliga modern dieselbil får mellan 30 och 40 miles per gallon . Turbodieslar , som är utrustade med en turbo , kan nå upp till 75 miles per gallon .
Jämförelse

En dieselbil i genomsnitt ger en fördel i bränsleekonomi mellan 20 procent och 30 procent jämfört med en bensindriven bil av jämförbar storlek . Den genomsnittliga diesel bils bränsleekonomi är jämförbar med en hybridbil , men den högre kostnaden för dieselbränslen gör de flesta hybrider en bättre affär .
Nackdelar
< p > Äldre dieselmotorer var ökända för otymplig prestanda och höga utsläpp . Teknologiska framsteg har emellertid förbättrat dieselmotorns prestanda tillräckligt för att eliminera detta problem. Och även om de fortfarande avger något mer rök än bensinmotorer med blyfritt bränsle , dieselmotorer förorenar betydligt mindre än de brukade .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134959.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.