Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Om dieselelektriska för båtar

Diesel elektriska system används för att ge ström till alla behov i ett sjögående fartyg, bland annat kryssningsfartyg där 70 till 80 procent av den producerade kraften används för boende och rekreationsområden. Diesel elkraftsystem kan leda till ökad energieffektivitet för båtar jämfört med traditionella mekaniska drivsystem. Historia

Den första användningen av diesel elektriska systemet att ge ström för båtar skapades för det ryska tankfartyget Vandal 1903. Fartyget reste floden Volga och Kaspiska havet. Tekniken utvecklades efter upptäckten av möjligheten för järnvägen lok att överföra riktningen med en likströmsmotor och generatorn vid hjälp av en strömbrytare. Användningen av diesel-elektriska kraftsystem användes i ubåtar för strömförsörjning och används nu för att ge ström för kommersiell och fritidsbåtar. Finns
Effektivitet

Diesel elektriska system mer energieffektiv än traditionella mekaniska nätaggregat, när den körs på maximal effekt, dieselelektriska system bra i jämförelse med traditionella mekaniska system med en effektförlust på cirka 3 procent. När du inte kör på högsta hastighet, kan en diesel elförsörjning erbjuda reducerad verkningsgrad vid en större hastighet. För att bibehålla effektivitet, dieselelektriska system arbetar vid optimal effekt, vilket inte kan vrida propellern på högsta varvtal utan öka effektiviteten.
Fördelar

Fördelarna med en diesel elsystem inkluderar förmågan att positionera motorn vid vilken position som helst som krävs i kärlet för en optimal användning av utrymme, en likströmsmotor och generatorn är placerad mellan dieselmotorn och propellern. Buller och vibrationer kan också minskas till en högre nivå än de som hörde och kände från en traditionell mekanisk motor. Diesel elmotorer ger också fördelar i smidighet vid låga hastigheter på grund av omedelbar förändring i riktning och ökar och minskar i styrka. En diesel elsystem också automatiskt synkroniserar propellrar av ett fartyg flyger mer än en propeller.
Självoptimering

diesel elkraftsystem är tänkt som själv- optimera. Den effekt som krävs för att driva en båt ändras genom ett antal faktorer, inklusive lasten eller antalet passagerare, och miljöförändringar, såsom tidvatten och vindhastighet. Den likström motor och generator, tillsammans med dieselmotor, producera tillräckligt med kraft för att möta efterfrågan för att motverka förändringar som kan uppstå i last-och miljöförändringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135037.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.