Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur till Öka bränsleekonomin i dieselmotorer utan att garantin upphävs

Bränsle ekonomi avser den mängd bränsle som krävs för att färdas en viss sträcka. Dieselmotorer skiljer sig från bensinmotorer i att en dieselmotor använder komprimering att köra motorn, medan en gasdriven motor använder en gnista för att uppnå samma syfte. Folk kan normalt få fler miles per gallon från en dieselmotor än en gasdriven en, men diesel bränsletankar är större och motorerna är oftast bullrigare. Produkter finns som kan förbättra din bränsleekonomi och din gas körsträcka. Instruktioner
1

Håll ett extra rent luftfilter, särskilt om du bor på - eller kör ofta på - dammig smuts eller grusvägar. Detta kan förbättra din gas körsträcka och din bränsleekonomi eftersom det inte kommer att köra fast din motor med onödig last av smuts.
2

Håll ditt tändstift, lock och rotor och kablar kompression aktuellt och fungerar. Har dem testade en gång per månad och bytas ut vid behov. Detta kommer att säkerställa en väl fungerande motor.
3

Coast till ett stopp och accelerera lätt att ge din motor den jämnaste rida möjligt.
4

Drive inte snabbare än 60 miles per timme, och försök och bo över 40 miles per timme så mycket som möjligt, eftersom hastighetsbegränsningen tillåter. Detta kommer att förbättra din bränsleekonomi.
5

Fyll på gas i svalare delar av dagen, och försöka ta de vägar snarare än att sitta i stop-and-go-trafik. Reser under den varmaste tiden på dagen på sidovägar och sekundära vägar kan allvarligt skada din bränsleekonomi.
6

Kontrollera och byt ut din syresensor som behövs.
7

Lägg prestationshöjande medel till din motor och bränsle injektor städare när du sköter din bil för att hålla motorn igång effektivt.
8

Se alla vätskor är rena och har rätt viskositet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134854.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.