Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Specifikationer för en Bosch VE pump

Robert Bosch öppnade sin första workshop i 1886 och från en blygsam start växte ett företag som nu är en av världens ledande leverantörer av teknologi och tjänster. Enligt Martin Jägersand vid University of Rochester, står VE i namnet på Bosch pump för "Verteiler," vilket är tyska för återförsäljare eller avdelare. Allmän beskrivning

Bosch VE pump är en axialkolvmotorn distributör pump används i Volkswagen motorer och flera andra små dieselmotorer. Denna design är annorlunda än den hos den inline pumpen eftersom den består av en enda roterande pumpkolven som levererar bränsle till varje cylinder. De tre typerna av axial-kolvpumpar distributör injektion är den mekaniska VE, VE EDC med elektronisk diesel styrning och VE MV med magnetventil. En solenoidventil styres av en elektrisk ström som passerar genom en spole av tråd som kallas en solenoid. Alla tre pumpar kan direktinsprutning och indirekt insprutning
Injicerbara

. Direkt-motorer tenderar att vara effektivare och mer ekonomisk än de med indirekt insprutning. När det gäller mängden insprutat bränsle per slag, injicerar VE 120 kubik mm, och VE ED och VE MV injicera 70 kubik mm vardera.
Max Munstycke Tryck

Det trycksatta bränslet går från högt tryck bränsleinsprutning slangen till insprutningsmunstycket, varifrån den sprutas in i förbränningskammaren. Trycket mäts i barer, en bar ungefär vilket motsvarar det atmosfäriska trycket av jorden vid havsnivån. Maximalt munstyckstryck visar den största mängden tryck som munstycket utsätts. För VE och VE EDC, är detta 1200/350 bar. För VE MV, är detta 1400/350 bar.
Cylindrar
p Det finns fyra till sex cylindrar på VE pump. Den VE ED och VE MV erbjudande från tre till sex cylindrar. Den maximala effekt per cylinder är 25 kilowatt i varje enskilt fall.
Maxhastighet

maximal hastighet i varv per minut av VE och VE MV pumpar är 4.500. För VE ED, är siffran 4.200.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135018.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.