Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man kan förbättra bränsleekonomin i dieselmotorer

Fordon som drivs av en dieselmotor är ofta tippad som mer bränslesnåla än sina gasdrivna bröder. Du behöver dock inte vila på diesel sina lagrar. Med tanke på oförutsägbarheten av bränslepriserna, det finns alltid utrymme för förbättringar när det gäller hur många miles per gallon ditt fordon kan uppnå. När det kommer till en diesel, många av dessa förbättringar kommer i form av eftermarknaden tillbehör. Alltid leta efter det bästa erbjudandet och se till del är utformad speciellt för ditt fordon. Instruktioner
1

bort din OEM (original equipment manufacturer) luftintag resonator. Det ursprungliga systemet är ofta alltför restriktiv för att låta din motor för att nå maximal bränsleeffektivitet. Byt OEM luftintag med hög flödeskapacitet eller prestanda luftintag. Dessa intag är bredare, vilket ger mer luft till motorn. Eftersom motorn är bättre på att andas, kommer den att köra mer effektivt och öka bränsle körsträcka.
2

Köp en power-modul för din dieselmotor. Det finns många olika märken på marknaden, så du måste handla för en som passar din specifika motor och behov. Dessa moduler programmera motorns elektroniska kontroller, vilket möjliggör mer effektivitet och makt. Vissa moduler direkt omprogrammera kartan sensor och bränsletryckssensor för att maximera bränsleekonomin.
3

Växla från din vanliga motoroljan till en högkvalitativ syntetisk motorolja. Inte bara kommer syntetisk olja minska utsläppen och förlänga tiden mellan oljebyten, kommer det också tillåta din dieselmotor att köra mer effektivt. Återigen, eftersom motorn går smidigare, kommer den att brinna mindre bränsle och spara pengar vid bränslepumpen. Du kan också byta till en syntetisk olja för överföring fallet för att öka bränsleekonomi.
4

bort din OEM avgassystemet. Problemet med den ursprungliga avgaserna är liknande den i luftintaget. Att vara smal och med så många kurvor, det är alltför restriktiv. Detta innebär att motorn inte kan utvisa avgaserna så effektivt som det kunde. Installera en prestanda avgassystem eliminerar dessa restriktioner. Bredare, med mindre kurvor, gör det motorn att driva avgaserna ut röret mycket mer effektivt, vilket kan översättas till fler miles per gallon.
5

Undersök hur du kör din dieseldrivna fordon. Alltför ofta är bränsle körsträcka hämmas av dåliga körvanor. Om du hastighet över 60 miles per timme, baklucka, race mellan stoppljus eller tecken eller ofta vänta till sista stund att bromsa, du slösar bort bränsle. Kör långsammare och eliminera aggressiv körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134870.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.