Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur få vatten ut av diesel

Vatten i dieselbränsle är ett allvarligt problem som bör åtgärdas omedelbart. Bränslepumpen i en dieselmotor arbetar vid ett mycket högt tryck och med mycket exakta toleranser. Eventuella föroreningar, inklusive vatten, kan orsaka kostsamma skador. Vatten i bränslet kan också främja tillväxten av bakterier och svampar. Dessa mikroorganismer producerar ett slem som rör sig genom bränslesystemet, igensättning filter och nedsmutsning bränslespridare. De producerar även syror som kan fräta metallytor. Saker du behöver
Bränsle behållare (s) katalog Länspump med förlängningsslang
Baja-typ bränslefilter
Permanent bränslefilter /vattenavskiljare
Biocide tillsats
Show Fler Instruktioner
1 lämnas ensamma, kommer vattnet sjunka till botten om det blandas med diesel.

avgöra om det finns vatten i dieseln. Extrahera en liten mängd av den misstänkte bränslet med hjälp av en handdriven länspump. Placera bränslet i en klar, ren glasbehållare och låt det sitta i ett mörkt rum i 24 timmar. Diesel är lättare än vatten så om det finns vatten i bränslet, kommer det att sjunka till botten av burken. Titta och se om det finns en tunn svart linje mellan vatten och diesel. Om det finns, har mikroorganismerna börjat växa, vilket innebär att du kommer att behöva lägga en biocid. Det blir lättare att filtrera vattnet från dieselbränsle om det har rätt att bosätta
2.

Låt bränslet lösa. Försök att inte flytta behållaren, perfekt för en dag. Detta gäller oavsett om det är tanken på en bil eller båt eller en hand-som bränsle kan.
3 Vatten minskar smörjande effekten av dieselbränsle.

Bleed vattnet från bränslefiltret om man är på plats. Förvaringskärl och båt bränsletankar avsedda för diesel bör ha bränsle-vatten separatorer med petcocks i botten. Vissa är se-igenom så att du enkelt kan se när allt vatten har tömts. Du är bättre dränering för mycket än för lite.
4 Vatten kan komma in i en bränsletank medan det fylls, eller helt enkelt från kondens.

Om bränslet är i en tank som inte har ett bränslefilter, pumpa ut vattnet från botten. Sätt förlängningen slang till länspumpen, se till att du har lagt tillräckligt med slang för att nå botten av tanken. Pumpa allt vatten du kan från botten av tanken.
5

Om diesel är i en hand-transporteras bränslet kan, häll den långsamt genom baja filtret in i en andra behållare.

6

Lägg biocid. Kommersiella biocider för diesel finns på bildelar butiker, långtradarcaféer och många butiker båtliv och småbåtshamnar. Följ tillverkarens anvisningar när du lägger biocid till bränslet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134984.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.