Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Borttagning av svavel från Diesel

Dieselbränsle ofta faktureras som en tillfällig steg bränsle på grund av sin effektivitet i förhållande till bensin. Tyvärr innehåller dieselbränsle betydande mängder svavel, som är en potent förorening när den släpps i avgaser. Oak Ridge National Laboratory påpekar att sedan 2000 Naturvårdsverket har sponsrat arbetet med att minska mängden svavel i diesel för att minska sin roll som en förorening. Forskning pågår på institutioner som Penn State University, där forskarna försöker förbättra den standard metod för att minska svavelhalten i dieselbränslet, en process som kallas avsvavling. Denna process innefattar tillsats av väte till dieselbränsle i en sluten kammare vid temperaturer över 300 grader Celsius. Saker du behöver
Hög temperatur reaktion Svavel kammare
förorenat dieselbränsle
reaktionskatalysator
Hydrogen tank
Tryckventil
Värmesystem
svavelväte fälla

Visa fler instruktioner
1

Inrätta en hög temperatur reaktionskammare tåla temperaturer över 300 grader Celsius. För att ta bort svavel från dieselbränsle, hög temperatur blandning av väte, diesel och en industriell katalysator krävs.
2

Fyll reaktionskärlet med svavel-förorenat dieselbränsle, och tillsätt reaktionskatalysator till bränslet . Reaktionen beror på mängden väte och svavel i reaktionskärlet, inte mängden dieselbränsle själv eller mängden katalysator som används -. Även mer katalysator kommer att resultera i en mer fullständig reaktion

3

Fäst en väte tank till reaktionskammaren med en tryckventil. Vätet kommer att vara under högre tryck än diesel, och när ventilen förbinder de två tankarna öppnas vätet kommer att flöda fritt till dess att reaktionen är fullständig.
4

Anslut värmesystemet till reaktionskammaren . Kraftkällan måste vara ganska robust, eftersom temperaturen krävs för reaktionen att lyckas och svavel som skall avlägsnas är över 300 grader Celsius.
5

Öppna luftutsläppen på reaktionen kärl som leder till en vätesulfid fälla. Svavlet i dieseln kommer att reagera med väte vid höga temperaturer för att bilda gas vätesulfid, vilken kan sugits bort för att minska svavelhalten i dieselbränslet.
6

Aktivera värmemekanism och värma innehållet i reaktionskammaren till minst 300 grader Celsius. När temperaturen överstiger detta riktmärke, öppna tryckventilen mellan reaktionskammaren och väte tank att införa vätgas i systemet, som sedan kommer att reagera med svavel i närvaro av katalysatorn och bildar gas vätesulfid.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134971.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.