Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera bilar att köra på el

Konvertera en bil från bensin till el framgång beror på den valda typen av bil, kvaliteten på hårdvara och kostnad. Två skäl till att konvertera en bil från bensin till ett elektriskt är att minska utsläppen och spara pengar. Den initiala kostnaden för konverteringen är därför viktigt att tänka på. Saker du behöver
Automobile med att arbeta löpverk (allt utom motorn måste vara intakt) katalog One 20-hästkrafter (eller högre) DC elmotor (spänningen kan variera) katalog 12 (eller fler) djup -cykel bil /marin batterier
Electric accelerator (varvtalsreglering) katalog Voltmätare
30 fot (eller fler) av hög densitet, solid-core koppartråd (2 gauge eller lägre) katalog Utgående axel adapter
motorfästen
Svetspistol
Metal panel
Högspänningsledningar elektriska kontaktdon
Hög spänning batteriladdare
Voltmeter
Visa fler instruktioner

1

Skaffa ett fordon som lämpar sig för konvertering. Små ekonomi bilar är perfekta, liksom vissa mini pickup lastbilar. Vikten är en viktig faktor. Motorn behöver inte springa, eller ens vara närvarande, men den "löpverk" måste fungera. Transmissionen kommer att fungera bättre om det är en manuell (icke-automatisk) skift. Stammen, eller gastank område av bilen kommer att hålla batteriet och måste ha tillräckligt med utrymme. Fordonet får inte heller ha servostyrning eller bromsar makt.
2

bort all bensin delar från fordonet. Detta inkluderar motor, bensin tank, bränsleledningar, avgas-och kylsystem. Den bromsar, styrning och elektrisk delsystem bör inte påverkas.
3

Montera batteriet och hålla facket. Detta kommer att kräva att skära och svetsa plåt på undersidan av bilen, vilket gör tillräckligt med utrymme för att rymma 12 batterier. Batterierna måste matcha inspänning av motorn, så om motorn är en 24-volts DC-motor, sedan 12 12-volts batterier blir två 12-volts förpackningar linje i serie för att göra 24 volt. Batteriet facket kan väderexponerats. Fordonet för högspänning med solid koppartråd och installera gaspedalen och Voltmätare
4

Wire. Se till att all tråd är isolerad och ingen jordning kan förekomma en gång installerat. Kör ledningarna från batteriet längs golvplåt på förarsidan, upp till gaspedalen och spänning spårvidd. Elektriska acceleratorer är tillgängliga på butiker golfbil eller elektriska återförsäljare konvertering. Spänningen mätare kan monteras var som helst på instrumentbrädan, även i stället för gas mätare. Mätaren ska vara på den positiva batterikabeln. Bryt anslutningen från batteriet till motorn.
5

Installera batteriladdaren. Montera laddaren någonstans nära batteriet, kablar dess ingång leder till en 110-volts tunga förlängningssladd (20 + amp). De utgående ledningarna kan kopplas in på en strömbrytare, eller direkt till batterierna, beroende på spänningen utsignalen från laddaren. Använda en laddare avsedd för elektriska golfvagnar rekommenderas, eftersom de har de flesta funktioner som krävs, inklusive fjäderbelastade golv pedaler.
6

Installera DC elmotor. Montering av motorn kräver linjerna utgående axel med transmissionens ingående axel. En adapter kan vara nödvändigt att koppla de två axlarna samman, men en del skrot och kreativ svetsning kan vara ett alternativ. Två viktiga faktorer är rotationsriktningen hos motorn och vinkeln av axlarna. Om det finns en stor obalans av dessa axlar, kan det finnas vibration på hastighet eller till och med skada till maskinvaran. Anslut kablarna från gaspedalen till motorn.
7

Plug bilen, med förlängningskabel till laddaren, i vanlig nätström. Om batterierna är låga, kan de ta åtta till 12 timmar att ladda fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134024.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.