Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

AC Vs. DC Electric Car

Med miljömässiga och ekonomiska frågor blir allt viktigare, är elbil designen blir ett stort problem för biltillverkarna. Även DC-motorer används betydligt mer än AC, båda har fördelar. Effekt

Medan båda motorerna använder batterier som strömkälla, likströmsmotorer använda batterierna direkt medan AC-motorer kräver en växelriktare för att omvandla likström från batterierna till AC för motorn.


Kostnad

Som regel likströmsmotorer är nästan alltid billigare än AC-motorer. Det finns flera orsaker till detta, bland annat den utbredda tillgängligheten av likströmsmotorer och kostnaden för växelriktare för AC-motorer.
Torque

DC-motorer genererar mycket mer vridmoment från stillastående. AC-motorer genererar mindre start-up vridmoment, men de är mycket bättre för kontinuerlig hög löphastighet.
Heat

Enligt Wally Rippel, en ingenjör på Tesla Motors , DC borstlösa motorer genererar mindre värme än AC asynkronmotorer. Som en allmän regel, är värme bortkastad energi.
Hastighet

Rippel säger också att AC-motorer har en fördel eftersom motorerna blir större och prestanda blir allt viktigare. Tesla använder en AC-motor och kan accelerera från noll till 60mph på bara 3,9 sekunder.
Popularitet

Den enkla sanningen är att likströmsmotorer dominerar just nu, oavsett om du talar om en hembyggd elbil eller en kommersiellt producerade hybrid. Dock kan det förändra som transportbranschen börjar fokusera seriöst på elbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134278.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.