Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man sållar fritera olja för bränsle

Med bensinpriser ökar hela tiden, kan du vara intresserad av alternativ till traditionella drivmedel. Avfall vegetabilisk olja (WVO) är en livskraftig bränsle substitut för dieselmotorer. Många restauranger kassera använd olja från sina fritöser och kommer gärna att tillåta dig att ta bort sina händer. Vegetabilisk olja kan användas i en dieselmotor endast efter att den har filtrerats, eftersom bitar av pommes frites inte håller med fin motorprestanda. Filtrering vegetabilisk olja är ganska enkelt. Oljan kräver inte omfattande behandling och kan köras i en dieselmotor modifierad för att använda WVO. Saker du behöver
Funnel (ca 6 tums diameter inlopp) katalog Sil
5 Micron Sock Filter
Rain Barrel (50 liters kapacitet) katalog Cooking Pot (5 gallon kapacitet) katalog Spishäll
godis termometer
liten kruka (1/2 gallon kapacitet) katalog Four C-klämmor
bränslebehållare
Visa fler instruktioner
1

Suspend filtret strumpan över den öppna mynningen av regn fat. Fäst den på kanten av cylindern genom att fästa C-klämmor runt munnen av filtret och pipan fälgen. Regn fat har trånga öppningar och är perfekt lämpade för att fästa strumpa filter.
2

Rest tratten ovanpå filtersocka munnen. Detta kommer att hjälpa oljan i filtersocka. Addera 3

Placera silen inuti tratten. Detta kommer att fånga stora bitar av skräp i oljan och hjälpa till att hålla ditt filter täpps.
4

Häll vegetabilisk olja i grytan. Fyll krukan ungefär två tredjedelar.
5

Fäst godis termometer på sidan av krukan och placera den så att den är ungefär hälften nedsänkt i oljan.
6

Placera kastrull på spisen och slå på brännaren. Låt oljan värme och regelbundet kontrollera temperaturen med hjälp av en godis termometer.
7

Höj temperaturen på oljan till minst 212 grader F och hålla den där i några minuter, stäng sedan av värmeelementet. Denna process kallas avvattning, eftersom den tar bort vattnet från oljan.
8

Låt oljan svalna till ca 150 grader F.
9

Fyll upp den lilla krukan med vegetabilisk olja och häll det i tratten. Oljan rinner genom silen och in i filtret strumpan, sedan droppar ner i regnet pipan nedan. Eftersom oljan är varm, kommer den att passera genom filtren snabbt.
10

Häll filtrerad olja i din bränslebehållare med tappen vid basen av regn fat.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134709.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.