Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är en Hydrogen Power mobilen?

En väte makt cell, även känd som en bränslecell, är en form av energi som använder väteatomer som bränsle. Eftersom vätgas inte existerar som en gas på jorden, måste den extraheras från rökgaser som innehåller grundämnet väte. Syfte

Bränslecellstekniken är en av de mer gynnade former av alternativa bränslen, eftersom det ger lite att inga skadliga utsläpp. Bränslecellsteknik, men är också en av de dyraste alternativa bränslen.
Funktion

En bränslecell använder kemiska reaktioner att kombinera väte och syre för att producera el. De biprodukter av dessa reaktioner är vatten och värme.
Använder

Vätebränsleceller har använts i rymdteknik som backup strömkälla. Idag är väte kan driva bilar, lastbilar och bussar och kan så småningom driva hem och byggnader.
Fördelar

Bränsleceller är rena, tyst och effektiv. De producerar nästan inga utsläpp, skära ner på buller, samt värme och vatten skapas som en biprodukt kan vara återvinningsbart och användas i framtiden.
Miljö

Till skillnad från gasdrivna fordon, bränsleceller har förmågan att producera nollutsläpp. Vissa bränsleceller gör dock ge utsläpp eftersom väteatomerna som krävs för drift måste delas från andra gaser. Men dessa utsläpp är fortfarande mycket lägre än de som produceras av bensinmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134187.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.