Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Sätt att fylla propan tankar

Propan är en luktfri, färglös gas som är tyngre än luft. Under fyllningen, du luktar en luktämnen som läggs till propan för att ange sin närvaro. Propan kokar vid minus 44 grader, vilket innebär att det är en gas vid rumstemperatur. Det är viktigt att förstå att det expanderar 270-1 vid kokning från en gas till vätska, vilket är anledningen till tankar är bara fyllda till 80 procent kapacitet --- en försiktighetsåtgärd som ger utrymme för expansion. Fyll i volym

Den metod som används i USA arbetar med att fylla tanken tills blow-off ventil aktiveras, vilket indikerar en 80 procent fyller nivå. Om din tank inte har en blow-off ventil Fyll INTE det med denna metod. I själva verket kommer propan leverantörer Rör inte en tank utan en blow-off ventil, även känd som en ställskruv.
Fyll med Vikt

Varje UN-tank har en tomvikt på sin krage. Fyll bara tanken medan det är på en skala tills den rekommenderade vikt uppnås. Denna rekommenderade vikten är oftast 80 procent av kapaciteten, står för en möjlig expansion på grund av ökad omgivningstemperatur.
Lokalt Fyllning

Eftersom propan expanderar 1,5 procent för varje 10 graders ökning av omgivningstemperatur, är det viktigt att du fyller din tank under allmänt kommer att användas. Om du fyller i nära minusgrader och köra till öknen, är du sannolikt att förlora mycket av din gas till blow-off ventil som det expanderar snabbt. Påfyllning i det lokala området kommer att se till att du får en äkta 80 procent fylla och hålla de flesta, om inte alla, av det. Addera LP populäraste Fyllning Slangar

Se till att du använder flexibla slangar och kopplingar med O-ringar som är klassade för kalla temperaturer propan. Inspektera O-ringarna för sprickor och byta ut dem innan du fyller din tank att undvika läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134675.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.